Antena Meniu Search
x

Adrian Nastase: Din decembrie, am facut o plangere la CEDO pentru a arata nedreptatea din sentinta

Adrian Nastase a declarat, la Antena 3, ca din decembrie 2012, a facut o plangere la CEDO, pentru a arata nedreptatea in ceea ce priveste sentinta sa. In plus, fostul premier a mentionat ca nu ar fi depus niciodata cerere de gratiere catre Traian Basescu

"Voi cauta mai departe sa gasesc un remediu juridic - si e un lucru pe care nu l-am spus pana acum - inca din decembrie am facut plangere la CEDO in legatura cu aceasta condamnare pentru ca vreau pe mai departe sa arat felul incorect in care s-a desfasurat procedura si nedreptatea din sentinta respectiva", a spus Adrian Nastase.

Mai mult decat atat, fostul premier a precizat ca nu a dorit sa depuna cerere de gratiere. "Mi s-ar fi parut o umilinta. As fi preferat sa stau doi ani sau oricat in penitenciar. O cerere ar insemna recunoasterea unei vinovatii pe care eu o resping categoric. (..) Pentru mine o cerere de gratiere catre Basescu ar fi fost o alta umilinta, pe care in niciun caz eu insumi nu as fi acceptat sa o indur", a adaugat Nastase.

Nastase a spus ca cererea Comisiei Europene din vara anului trecut ca presedintele interimar sa nu acorde gratieri individuale a fost "o umilinta la nivel national, la nivelul statului', pe care el nu ar fi acceptat-o.

Fostul premier a spus ca in cazul sau a fost vorba despre "o razbunare politica".

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Adrian Nastase: Din decembrie, am facut o plangere la CEDO pentru a arata nedreptatea din sentinta