Antena Meniu Search
x

Video AI, cuvântul anului 2023. Cum a devenit Inteligenţa Artificială unul dintre cele mai utilizate termene din vocabularul nostru

Este desemnat în fiecare an de către un dicţionar editat în Marea Britanie. Aşadar, cuvântul anului 2023 este AI. În traducere, abrevierea pentru Inteligenţă Artificială este un termen tot mai prezent în ultimul an în vieţile şi, implicit, în vocalbularul nostru. 

de Redactia Observator

la 02.11.2023, 16:15

Vezi și

De la roboţii utilizaţi în fabrici sau în medicină, până la maşinile pe care le conducem, telefoanele pe care le folosim sau motoarele de căutare de pe Internet, mai toate utilizează o astfel de tehnologie revoluţionară. Şi nici nu vrem să ne gândim ce urmează.

AI, cuvântului anului 2023

De aici şi întrebarea multora: este Inteligenţa Artificială un ajutor sau o ameninţare? Nu avem încă răspunsul, aşa că să revenim la cuvinte.  

PERMA-CRIZĂ a fost cuvantul anului 2022, adică o criză prelungită, în contextul războiului, inflaţiei sau schimbărilor climatice. În 2021 am avut NFT. În 2020 -evident- LOCKDOWN. Pentru 2024 sperăm să fie unul mai bând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » AI, cuvântul anului 2023. Cum a devenit Inteligenţa Artificială unul dintre cele mai utilizate termene din vocabularul nostru