Antena Meniu Search
x

Video Alertă în Câmpina: oamenii, fără apă potabilă. DSP spune că poate fi consumată dacă este fiartă timp de 10 minute

Este alertă în Câmpina, de aseară, după ce autorităţile au descoperit că apa de la robinet NU mai este potabilă. Mai exact, este infestată cu CLOSTRIDIUM, o bacterie foarte periculoasă.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 14.08.2021, 15:06

Vezi și

Descoperirea a fost făcută în urma unui control al Direcţiei de Sănătate Publică. Imediat s-a întrunit şi Comitetul Local pentru Situații de Urgență, iar locuitorii au primit şi un mesaj Ro-Alert prin care au fost anunţaţi să nu bea apă de la robinet.

După şedinţă, şi primarul a postat un mesaj pe Facebook în care îndemna populaţia să folosească apa doar pentru scopuri menajere. Şi a anunţat că societatea care se ocupă de reţeaua de apă va asigura containere cu apă potabilă spitalelor şi centrelor sociale până la remedierea situaţiei.

De unde provine bacteria

Autorităţile din Câmpina spun că bacteria s-a dezvoltat după ce reţeaua ar fi fost contaminată de la nişte deşeuri sau resturi de animale. Oamenii spun că în magazine deja nu se mai găseşte apă plată. În oraş, sunt aproximativ 30.000 de persoane care sunt branşate la această reţea cu apă şi sunt afectate.

Astăzi, 14 august, DSP a spus că apa poate fi totuşi consumată dacă este fiartă timp de 10 minute în prealabil. Bacteria descoperită în apa potabilă din Câmpina este periculoasă, o bacterie care afectează aparatul digestiv şi care produce foarte multe simptome extrem de severe. Autorităţile spun că nu există raportări de persoane care s-au simţit rău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Alertă în Câmpina: oamenii, fără apă potabilă. DSP spune că poate fi consumată dacă este fiartă timp de 10 minute