Antena Meniu Search
x

Alerta cu colete suspecte în curtea Sinagogii evreiești din Târgu Mureș, falsă. În interior erau obiecte de uz casnic

A fost alertă la Târgu Mureş, în această după-amiază, după ce două cutii suspecte au fost observate la Sinagoga din oraş. Dispeceratul 112 a fost sesizat imediat şi s-au luat primele măsuri de securizare a zonei. În urma verificărilor, s-a dovedit că alarma a fost una falsă.   

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 14:37

Alertă la Târgu Mureş: două cutii suspecte în curtea Sinagogii evreieşti; o grădiniță a fost evacuată

UPDATE: Alarma a fost una falsă. "În cele două colete suspecte au fost identificate obiecte de uz casnic, nefiind constatată existenţa vreunui pericol. În continuarea sunt efectuate verificări referitoare la modul în care cele două colete au ajuns în respectiva locaţie”, a transmis IPJ Mureş. 

Dispeceratul 112 a fost sesizat marţi, după ora 12,00, de existenţa a două cutii suspecte la Sinagoga din Târgu Mureş, echipele specializate fiind la faţa locului pentru a ridica coletele respective, iar o grădiniţă din apropiere a evacuat copiii în curtea instituţiei.

"Sunt două cutii pe care le-am considerat dubioase. Am anunţat la 112 şi acum se fac cercetări. Nu vrem să alertăm lumea, sunt aici toate instituţiile cu atribuţii în domeniu, deci să nu ne grăbim", a declarat, pentru Agerpres, liderul comunităţii evreieşti din Târgu Mureş, Vasile Dub.

Cutii suspecte la Sinagoga din Târgu Mureş. Intervin pirotehniştii, traficul în zonă este restricţionat

"La data de 24 octombrie a.c., Poliţia municipiului Târgu Mureş a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că, în curtea Sinagogii evreieşti din Târgu Mureş, s-ar afla două colete suspecte. La faţa locului s-au deplasat cu celeritate echipaje de ordine publică, iar poliţiştii au luat primele măsuri pentru pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă, circulaţia auto şi pietonală în zonă fiind restricţionată", au transmis reprezentanții IPJ Mureș.

La faţa locului se află efective de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi S.R.I. în vederea efectuării intervenţiei specifice pentru acest tip de sesizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Alerta cu colete suspecte în curtea Sinagogii evreiești din Târgu Mureș, falsă. În interior erau obiecte de uz casnic