Antena Meniu Search
x

Alte două scannere cu raze X, instalate în Vama Albiţa. Investiţie de 34 de milioane de euro din bani europeni

După operaționalizarea scanerului cu raze X pentru controlul mărfurilor în vama Giurgiulești-Galaţi, alte două vor fi puse în funcțiune la vama Albița Vaslui. Astfel, cea mai aglomerată vamă de pe frontiera dintre România și Republica Moldova va fi dotată cu un echipament pentru controlul autovehiculelor și unul mobil pentru controlul camioanelor. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 04.06.2024 , 08:35

Astăzi vor fi puse în funcțiune cele două noi scannere. Unul este pentru autovehicule, celălalt este pentru camioane. Acestea vor începe să funcționeze în vama Albița, punctul de trecere cel mai aglomerat dintre România și Republica Moldova. Vorbim în total despre nouă astfel de scannere care vor fi puse în funcțiune anul acesta din totalul de 26 care au fost achiziționate prin fonduri europene în valoare de peste 34 milioane de euro. Principalul scop al acestora este modernizarea sistemului de control al autovehiculelor și camioanelor. Se va scurtă timpul de așteptare la granița și se va stopa cu mult ceea ce înseamnă contrabandă ori trafic cu substanțe interzise sau droguri.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Evenimente » Alte două scannere cu raze X, instalate în Vama Albiţa. Investiţie de 34 de milioane de euro din bani europeni