Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Autostrada Sibiu-Orăştie pare blestemată: traficul e restricţionat, pentru că au apărut noi crăpături în asfalt

Noi crăpături şi denivelări formate în carosabil au dus la restricţii de viteză şi devierea traficului pe o singură bandă pe Autostrada Sibiu-Orăştie.

de Redactia Observator

la 28.10.2017 , 12:19

Noi crăpături şi denivelări formate în carosabil au dus la restricţii de viteză şi devierea traficului pe o singură bandă pe Autostrada Sibiu-Orăştie. Problemele au apărut pe tronsonul Sibiu-Sebeş, la mică distanţă de fisurile care s-au format în urmă cu 3 ani, când porţiunea de autostradă abia inaugurată a fost demolată din cauza surpărilor.

Autostrada care leagă Orăştie de Sibiu pare.... blestemată. Noi crăpături şi denivelări formate în carosabil au dus la restricţii de viteză şi devierea traficului pe o singură bandă. Problemele au apărut pe tronsonul Sibiu-Sebeş, la mică distanţă de fisurile care s-au format în urmă cu 3 ani, când porţiunea de autostradă abia inaugurată a fost demolată din cauza surpărilor. 

Tronsonul Sibiu-Orăştie a fost construit acum trei ani şi ar trebui să reziste un secol, însă acum se circulă cu restricţii. Ploile din ultimele zile n-au fost cele mai puternice, dar au distrus o parte din tronsonul Sibiu-Sebeş. Pe o distanţă de 70 de metri, asfaltul e plin de denivelări şi crăpături care au fost acoperite, provizoriu, cu bitum.  

Vezi și

Autostrada a avut nevoie de reparaţii din prima lună de când a fost dată în folosinţă. În 2014 au apărut primele fisuri în carosabil, la doi paşi de cele formate recent. Câteva luni mai târziu un întreg tronson era închis şi demolat de constructorul italaian, care a părăsit şantierul lăsând lucrările în grija statului român. Un an mai târziu contractul a fost reziliat iar italienii au cerut despăgubiri de 83 de milioane de euro. 

Abia acum, compania de drumuri se gândeşte să tragă la răspundere firma care a construit autostrada. Şi procurorii DNA verifică afacerile penale din contractul pentru autostradă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Autostrada Sibiu-Orăştie pare blestemată: traficul e restricţionat, pentru că au apărut noi crăpături în asfalt