Antena Meniu Search
x

Un român care lucrează la Institutul de Fizică Nucleară din Rusia lansează un SCENARIU APOCALIPTIC pentru specia umană

Roboții reprezintă cel mai mare pericol al omenirii, avertizează un renumit academician român. Nu rachetele sau centralele nucleare ar trebui să ne îngrijoreze.

Vezi și

Roboții reprezintă cel mai mare pericol al omenirii, avertizează un renumit academician român. Nu rachetele sau centralele nucleare ar trebui să ne îngrijoreze, ci lipsa inteligenței umane. În opinia specialistului care lucrează la Institutul de Fizică Nucleară din Rusia, înlocuirea oamenilor se face cu roboți, creați tot de oameni, și care vor distruge tot ce este uman.

Roboţii. Maşinării care, credem noi, ne vor ajuta să avem viaţă mai uşoară. Vor face aproape totul în locul nostru, în aşa fel încât să nu mai muncim. Şi totuşi, odată cu dezvoltarea androizilor, ne pasc multe pericole. Sunt concluziile la care a ajuns Ghorghe Adam, un specialist al institutului de fizică nucleară din Rusia: "Nimeni nu ştie ce anume va fi creat. Se va ajunge la concluzii care vor depăşi ca amploare capacitatea de analiză a creierului uman individual."

Adică vom da naştere unei inteligenţe superioare celei umane. Şi care, încetul cu încetul, ne va face să devenim aproape inutili: "Între 2026 şi 2064, inteligenţa artificială va avea atâtea predicţii încât am mari îndoieli că inteligenţa artificială care va fi creată va mai considera că oamenii ca atare mai sunt buni la ceva. Homo sapiens nu mai e important, nu mai e interesant. Ăsta este pericolul foarte mare." 

Un pericol mai mare chiar decât bombele nucleare. Pentru că, susţine academicianul, atâta timp cât oamenii nu sunt înlocuiți de roboți, lucrurile pot fi controlate, chiar dacă în lume sunt fabricate bombe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un român care lucrează la Institutul de Fizică Nucleară din Rusia lansează un SCENARIU APOCALIPTIC pentru specia umană