Antena Meniu Search
x

Video Azilul groazei din Mureş. 3 controale în 2 săptămâni, singura neregulă găsită a fost că frigiderul are prea multă gheaţă. De ce nu a deschis subprefectul uşa spre subsol

Descoperire cutremurătoare într-un nou azil al groazei din judeţul Mureş. O verificare neanunţată, făcută de un ONG la un centru din satul Bărdeşti a descoperit tineri şi bătrâni, toţi bolnavi, unii cu afecţiuni psihice, ţinuţi în condiţii inumane la subsolul clădirii. Flămânzi, speriaţi şi murdari, şapte oameni au fost găsiţi într-o stare greu de explicat în cuvinte. Unul dintre tineri, era doar piele şi os, într-o stare avansată de malnutriţie. Culmea, şapte instituţii au venit în control la acest centru în ultimele două săptămâni. S-au făcut trei verificări, dar nimeni nu a găsit nimic în neregulă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 28.07.2023, 13:50

Vezi și

După ce ororile au ieşit la iveală, acum s-a pus în mişcare un întreg şir de instituţii. Ministrul Muncii a trimis astăzi Corpul de Control. Cei 17 angajaţi ai azilului şi-au dat în bloc, demisia, în timp ce şeful Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş a fost demis. Procurorii DIICOT de la Târgu-Mureş au deschis şi ei o anchetă penală.

Singura neregulă: frigiderul are prea multă gheaţă şi miroase urât

Şapte instituţii din judeţul Mureş au făcut trei controale în ultimele două săptămâni şi nu au găsit nimic în neregulă. În timp ce la subsolul clădirii şapte persoane erau ţinute forţat fără apă, fără mâncare, fără tratament, un etaj mai sus inspectorii constatau că frigiderul din bucătărie are prea multă gheaţă, că miroase urât sau că nu funcţionează toate becurile. Deşi se ştia public despre modul în care angajaţii centrelor rezidenţiale din Ilfov încercau să ascundă rezidenţii atunci când autorităţile veneau în control, cei din judeţul Mureş pare că nu ştiau nimic şi au verificat doar cele 20 de camere care le-au fost puse la dispoziţie de angajaţii centrului.

L-am întrebat pe subprefectul judeţului Mureş, care chiar a participat la unul dintre cele 3 controale, cum de nu a avut curiziotatea să intre şi în alte încăperi din acest centru. A spus că a văzut la un moment dat uşa care duce spre subsol, dar că angajaţii centrului i-au zis că este uşa de magazie şi că este încuiată şi nu se poate ajunge acolo. Şeful Agenţiei de Inspecţie Socială Mureş a fost demis, a rămas doar cu funcţia de simplu inspector, iar cei de la Ministerul Muncii au trimis Corpul de Control în judeţul Mureş pentru a afla cum a fost posibilă o astfel de situaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Azilul groazei din Mureş. 3 controale în 2 săptămâni, singura neregulă găsită a fost că frigiderul are prea multă gheaţă. De ce nu a deschis subprefectul uşa spre subsol