Antena Meniu Search
x

Un elev din Olt a ratat din nou Bacalaureatul din cauza infecției cu COVID-19. „5 teste, toate pozitive!”

Un elev din Olt înscris la sesiunea specială de Bacalaureat, care a început luni, s-a văzut în situaţia de a nu se putea prezenta la examen din cauza testelor pozitive la COVID-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.07.2020, 09:11

Un elev din Olt a ratat din nou Bacalaureatul din cauza infecției cu COVID-19
Un elev din Olt a ratat din nou Bacalaureatul din cauza infecției cu COVID-19 - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Elevul a fost diagnosticat cu COVID-19 înainte de prima sesiune de Bac și a fost internat în spital.
  • S-a externat la cerere deși testele la coronavirus arată că este încă infectat.

Elevul a fost diagnosticat cu noul coronavirus înainte de prima sesiune de Bac, a fost internat în spital şi tratat, însă este în continuare pozitiv, şi după cel de-al cincilea test. 

A ieşit din spital la cerere, în baza hotărârii Curţii Constituţionale, însă a ales să nu se prezinte la examen, pentru a nu-i pune în pericol nici pe colegii din sala de examen, nici pe profesorii supraveghetori şi nici pe profesorii evaluatori care i-ar fi corectat lucrările.

Directorul liceului pe care l-a absolvit a declarat că decizia de a nu se prezenta i-a aparţinut în totalitate.

„El şi-ar fi dorit să se prezinte, eu i-am spus că nu-l poate îngrădi nimeni, însă nu-l exonerează de consecinţele unei eventuale infectări a cuiva. Dacă cineva s-ar fi îmbolnăvit putea fi acuzat de faptul că nu a împiedicat răspândirea bolii. Se gândea şi la admiterea la facultate şi iniţial a zis că vine. În cele din urmă a decis să nu se prezinte şi a fost în totalitate decizia lui“, a declarat directorul Liceului Teoretic „Petre Pandrea“ Balş, Marian Anghel, scrie Adevarul.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un elev din Olt a ratat din nou Bacalaureatul din cauza infecției cu COVID-19. „5 teste, toate pozitive!”