Antena Meniu Search
x

141 de elevi susțin examenul de Bacalaureat în sesiunea specială

Emoţiile examenului de maturitate nu s-au terminat pentru toţi absolvenţii de liceu. Peste 140 de adolescenţi nu au trecut proba termometrului în prima etapă a Bacalaureatului, iar diagnosticul de coronavirus i-a împiedicat să intre în focul evaluării împreună cu ceilalţi colegi. Azi a fost rândul lor să arate ce au învăţat în anii de liceu. 

de Lorena Rădulescu

la 06.07.2020, 22:28

Vezi și
  • Rezultatele elevilor care dau Bacalaureatul în sesiune specială vor fi afișate pe 10 iulie.

Pentru Mara, anul acesta nu va fi uitat uşor. A pierdut prima sesiune a Bacalaureatului, după ce a fost diagnosticată cu coronavirus. Zece zile a fost internată la spital împreună cu parinţii ei, infectaţi şi ei. 

Mara Neacşu, elevă: Mi-a fost frică şi pentru mine, şi a fost, până la urmă, şocul că nu dau Bac-ul cu colegii mei şi mi s-a părut aşa, o întorsătură ciudată de situaţie. Mă simţeam exact ca într-un film.

S-a temut că nu va ajunge nici la sesiunea specială. Nu ştie nici acum de unde ar fi putut să ia virusul. Spune că totul a fost foarte rapid. 

Mara Neacşu, elevă: Nu, nu am primit tratament pentru că am fost asimptomatică. Au aşteptat să se ducă virusul de la sine.

A venit singură la examen. Parinţii nu i-au putut fi alături într-o zi atât de importantă. Sunt în continuare internaţi în spital, dar emoţiile au trecut dincolo de ecranul telefonului. 

A trecut cu bine de prima probă, însă rămâne cu un regret. Cel pe care îl are aproape toată generaţia de absolvenţi 2020: "Fără banchet şi fără ultimul clopoţel a fost un sentiment ca şi cum nu aş fi terminat propriu-zis tot ciclul astă de învaţământ, clasa a XII-a". 

La sesiunea specială au fost şi absolvenţi pentru care examenul maturităţii nu înseamnă atât de mult: "Sincer nu am scris nimic la subiectul trei, dar am umplut cele trei, patru pagini cu subiectele unu şi doi. Nu am învăţat aşa că am scris cât am ştiut, nu aveam cum să scriu mai mult". 

141 de candidaţi s-au înscris pentru etapa specială a examenul maturităţii. În Capitală sunt aşteptaţi 12 elevi. Sunt şi regiuni în ţară, nouă la număr, unde examenul nu se organizează, dar şi judeţe, cum ar fi Caraş-Severin, Tulcea şi Vaslui, unde etapa specială se organizează pentru un singur elev.

Bacalaureatul special continuă şi zilele următoare, cu celelalte probe. Rezultatele vor fi afişate pe 10 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » 141 de elevi susțin examenul de Bacalaureat în sesiunea specială