Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS: Marele actor Sebastian Papaiani a murit! (FOTO + VIDEO)

Actorul Sebastian Papaiani a murit! Avea vârsta de 80 de ani. În luna mai, actorul a suferit un accident vascular cerebal și nu a mai putut să vorbească.

Vezi și

Actorul Sebastian Papaiani a murit! Avea vârsta de 80 de ani.

În luna mai, actorul a suferit un accident vascular cerebal și nu a mai putut să vorbească.

Sebastian Papaiani s-a născut pe 25 august 1936, la Pitești. Tatăl său era de etnie greacă.

Citește și Detalii emoţionante despre Sebastian Papaiani: “În timpul liber îmi place să fac ce am făcut dintotdeauna: îmi folosesc forţa şi priceperea. Cât miros de benzină şi de ulei am inhalat...” 

Copilăria şi-a petrecut-o “într-o lume modestă, într-un cartier paralel cu Costache Negri, unde era plin de ţigani, dar ţigani cu care puteai să fii prieten...”, tatăl său, Alecu Papaiani, grec de origine = Papayannis, fiind proprietarul unei curţi, undeva în mărginimea Piteştiului în care erau apartamente de două cămăruţe, închiriate de coşari, geambaşi, lustragii etc. Alături de prietenii lui era fascinat de circul ce venea în cartier şi de filmele ce rulau în acei ani, iar John Wayne şi Johnny Weissmuller erau preferaţii lui.

La 17 ani se angajează contabil la un oficiu farmaceutic, joacă teatru de amatori, îndrumat de o fostă Miss România / 1936, Crina Cojocaru, care îl determină să treacă peste multe obstacole şi să devină actor.

Vezi și Sebastian Papaiani: “Nu am avut pe nimeni care să mă împingă de la spate şi care să mă ajute să devin actor”

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, promoţia 1960 şi în 1963 debutează în filmul / comedia regizorului Geo Zaizescu , “ Un surâs în plină vară “, unde alături de Florina Luican se face remarcat atât de critici, cât şi de public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » BREAKING NEWS: Marele actor Sebastian Papaiani a murit! (FOTO + VIDEO)