Antena Meniu Search
x

Câinii maidanezi NU mai pot fi eutanasiați

Veşti bune pentru iubitorii de animale. Visul lor a devenit realitate. Câinii nu vor mai fi eutanasiaţi.

 Veşti bune pentru iubitorii de animale. Visul lor a devenit realitate. Câinii nu vor mai fi eutanasiaţiNormele de aplicare a legii pentru gestionarea câinilor fără stăpân au fost suspendate după ce Curtea de Apel București a pronunțat o decizie în favoarea organizației Vier Pfoten. Vier Pfoten a contestat normele în instanţă pentru că le-a considerat abuzive, restrictive şi în contradicţie cu legea în sine.

Astfel, efectul imediat este acela că legea uciderii nu mai dispune de norme de aplicare și, drept consecință, nu mai există un cadrul legal pentru reglementarea capturării și uciderii câinilor fără stăpân.

"Decizia Curții de a suspenda normele de aplicare reprezintă un semnal clar și independent că noua lege care permite uciderea câinilor nu funcționează. Suntem astfel și mai încrezători în obiectivul nostru de a determina o gestionare rațională, și nu emoțională, a situației câinilor fără stăpân. 62% dintre români au spus recent că sunt împotriva eutanasiei câinilor. Este deci timpul ca Guvernul să transforme dorința lor într-o lege nouă care să aducă străzi sigure fără a mai ucide câini", a declarat Gabriel Păun, director de campanii, VIER PFOTEN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Câinii maidanezi NU mai pot fi eutanasiați