Antena Meniu Search
x

Călin Popescu Tăriceanu a fost inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție anunţă punerea în mișcare a acțiunii penale față de Călin Popescu Tăriceanu.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.01.2021, 14:21

Tăriceanu a fost oficial inculpat de DNA, în dosarul de luare de mită - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Tăriceanu, inculpat pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Călin Popescu Tăriceanu, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă că, în contextul menționat în cele două comunicate de presă amintite mai sus, inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins și ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei.

DNA: "Inculpatului Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Evenimente » Călin Popescu Tăriceanu a fost inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită