Antena Meniu Search
x

Video Camere de supraveghere în Parcul Național Defileul Jiului. Administratorii vor să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie: imaginile ajung direct la poliţie

Gunoaiele aruncate pe marginea apei, în șanțuri ori în pădure ar trebui să devină istorie în Parcul Național Defileul Jiului. Administratorii zonei au instalat camere de supraveghere pentru a-i prinde pe cei care nu respectă legea. Proiectul este la început, dar inițiatorii au în plan să-l extindă.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 29.09.2022, 16:42

Vezi și

Decizia a fost luată de reprezentanţii Parcului Naţional Defileul Jiului după ce au constatat că indiferent de cât de multe ar fi acţiunile de ecologizare în aria protejată, gunoaiele reapar, de cele mai multe ori, în exact aceleaşi locuri. În fiecare an se strâng tone de gunoaie. După fiecare ecologizare, peisajul redevine dezolant în scurt timp.

Camerele de supraveghere din Parcul Naţional Defileul Jiului au fost montate în câteva zone vulnerabile. Imaginile vor ajunge la poliţie, iar cei prinşi că aruncă deşeuri în locuri nepermise vor fi sancţionaţi dur. Amenda poate ajunge până la 10.000 de lei. Iniţiatorii proiectului au în plan să monteze şi alte camere şi să înfiinţeze un centru de monitorizare. Parcul Naţional Defileul Jiului se întinde pe o suprafaţă de 11.000 de hectare. Aici trăiesc circa 400 de specii de animale, unele dintre ele pe cale de dispariţie şi protejate de lege.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Camere de supraveghere în Parcul Național Defileul Jiului. Administratorii vor să-i prindă pe cei care aruncă gunoaie: imaginile ajung direct la poliţie