Antena Meniu Search
x

Toate informaţiile despre căsătorie, divorţ, naştere sau decese din România, disponibile online

Guvernul are în vedere ca informaţiile despre căsătorie, divorţ, naştere sau decese din România să poată fi disponibile online.

Guvernul are în vedere ca informaţiile despre căsătorie, divorţ, naştere sau decese din România să poată fi disponibile online.

De asemenea, vor putea fi accesate online şi servicii precum înfiinţarea, radierea unei firme sau obţinerea de certificate constatatoare.

Anunţul a fost făcut de Ionuţ Valeriu Andrei, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI). 

Căsătorie, divorţ, naştere şi decese, toate online

"Guvenul are în program foarte multe proiecte pe partea de e-guvernare. Din strategia cu privire la dezvoltarea României, din punct de vedere digital, ne propunem să implementăm, să digitizăm, un număr de 36 de evenimente de viaţă.

ACTE NECESARE ÎNREGISTRĂRII DECESULUI

Săptămâna aceasta va fi un proiect depus de ministerul nostru, în parteneriat cu Ministerul de Interne, cu cel al Dezvoltării şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale cu privire la digitizarea celor patru evenimente de viaţă, anume căsătorie, divorţ, naştere şi deces. Vom putea pune la dispoziţia cetăţenilor în mod digital şi online aceste servicii", a spus Andrei.

ACTE NECESARE ÎNCHEIERII CĂSĂTORIEI

Documente vechi de un secol, în format digital

Ionuţ Valeriu Andrei a precizat că se vor digitiza şi vor putea fi accesate online toate documentele legate de căsătorie, divorţ, naştere şi decesdin ultimii 100 de ani.

ACTE NECESARE ÎNREGISTRĂRII NAŞTERII

"Se lucrează la un proiect de cloud guvernamental. Este cel mai mare proiect de până acum în parteneriat cu alte instituţii guvernamentale. Îi punem bazele în acest moment.

Registrul Comerţului va implementa un proiect prin care se vor digitiza toate serviciile de la înfiinţarea unei firme, până la radiere sau obţinere de certificate constatatoare. Totul se va face online", a mai spus Ionuţ Valeriu Andre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Toate informaţiile despre căsătorie, divorţ, naştere sau decese din România, disponibile online