Antena Meniu Search
x

Video Cătălin Tolontan, la Observator: "Klaus Iohannis, dezarmat și gâtuit"

Premierul Ludovic Orban și-a prezentat demisia în urma rezultatului obținut de PNL la alegerile parlamentare. O mișcare surprinzătoare, pe care Cătălin Tolontan a comentat-o în direct, într-o intervenție la Observator 19.

de Redactia Observator

la 07.12.2020, 21:25

Vezi și
  • "Când ești premierul unei țări nu îți permiți să faci acest balet, nu ai cum să-l faci fără să plătești", consideră Tolontan, după ce premierul a declarat că PNL este câștigătorul moral al alegerilor, doar pentru a demisiona a doua zi.

"Surprins că premierul României a aflat în sfârșit rezultatul alegerilor și că 26 nu este mai mult decât 30? Să ne amintim: premierul aseară spunea că PNL este câștigătorul moral al acestor alegeri. Ce înseamnă câștigător moral după ce oamenii au votat fizic este o discuție infinită, la care se pare că președintele Iohannis nu a marșat. I-a adus aminte cine a câștigat alegerile. Nici președintele nu a avut puterea că astăzi spună cine a câștigat alegerile. Cineva a câștigat alegerile și nu PNL, ci PSD", a fost de părere coordonatorul editorial al publicației Libertatea.

Tolontan: "Klaus Iohannis a fost clătinat pur și simplu"

"Probabil că există o soluție pe care președintele o are în vedere. Un om cu care să îl înlocuiască pe actualul premier Orban. Fiecare dintre noi avem o capacitate extraordinară de a spune că am câștigat și luptele pe care le-am pierdut. În general, noi oamenii. Când ești însă premierul unei țări nu îți permiți să faci acest balet, nu ai cum să-l faci fără să plătești. Cel care deocamdată nu a plătit decât prin faptul că a apărut gâtuit astăzi în fața românilor, a fost prima oară când românii l-au putut vedea pe Klaus Iohannis dincolo de mască, dezarmat și gâtuit. A fost un om care deși a vorbit singur a avut multe momente în care, într-un discurs foarte scurt, a fost clătinat pur și simplu. Președintele a ajuns în faza în care recunoaște cu jumătate de gură că votul este și despre el, și despre prestația lui", a declarat Cătălin Tolontan, într-o intervenție la Observator.

Reamintim că Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de premier, după rezultatul obținut de PNL la alegerile parlamentare.

"Eu sunt jurnalist, rezultate se citesc în culori, nu în partide. Românilor nu le place că nimeni, președinte, premier, oameni care dețin puterea, marii primari, să iasă din rolul pe care ei îi stabilesc când îi trimit acolo prin alegeri. Ori președintele a ieșit din acest rol. Sper să nu militarizăm România, totuși, suntem o democrație civilă și sper să rămânem așa", a conchis Tolontan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cătălin Tolontan, la Observator: "Klaus Iohannis, dezarmat și gâtuit"