Antena Meniu Search
x

Cazul unei fetiţe de 7 ani, oprită la graniţa României, într-o maşină cu număr de Austria. Doi sârbi, un croat şi bona româncă voiau să o scoată din ţară

Poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, judeţul Timiş, nu au permis ieşirea din ţară, spre Serbia, a unei fete de 7 ani pentru care adulţii care o însoţeau nu au putut prezenta documente necesare călătoriei. Copilul aflat într-o maşină înmatriculată în Austria nu era însoţit de părinţi, iar reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş au preluat-o pe fată.

de Redactia Observator

la 17.12.2022, 20:30

Vezi și

Incidentul a avut loc pe sensul de ieşire din ţară, la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, în judeţul Timiş. ”Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat azi noapte, în jurul orei 04.20, pe sensul de ieşire din ţară, într-un autoturism înmatriculat în Austria, un cetăţean român minor pentru care însoţitorul nu avea toate actele necesare călătoriei. Astfel în mijlocul de transport se aflau patru persoane (un cetăţean român - bona minorei, un cetăţean croat şi doi cetăţeni sârbi) însoţite de un minor, cetăţean român. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că minora, în vârstă de 7 ani, nu este însoţită de părinţi, iar niciunul dintre însoţitori nu a putut prezenta declaraţie notarială din partea părinţilor şi nici certificat de cazier judiciar”, transmite Poliţia de Frontieră, conform news.ro.

Fetiţa de 7 ani, preluată de Protecţia Copilului după controlul vamal

Poliţiştii de frontieră nu au permis ieşirea fetei din ţară şi au informat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş despre cazul acesteia. Astfel, reprezentanţii DGASPC Timiş au preluat fata din Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa.

Poliţia de Frontieră atrage atenţia asupra condiţiilor de călătorie în afara ţării cu un minor. ”Dacă minorul nu este însoţit de ambii părinţi este nevoie declaraţia notarială a părintelui care nu îl însoţeşte la punctul de trecere a frontierei. Dacă este însoţit de o altă persoană decât părinţii este nevoie de declaraţie notarială şi cazier judiciar al persoanei cu care călătoreşte minorul”, precizează Poliţia de Frontieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cazul unei fetiţe de 7 ani, oprită la graniţa României, într-o maşină cu număr de Austria. Doi sârbi, un croat şi bona româncă voiau să o scoată din ţară