Antena Meniu Search
x

Foto Ce scrie în testamentul lui Benone Sinulescu. Artistul îl avea pregătit

Benone Sinulescu a murit, joi, la 84 de ani. Potrivit unor surse, interpretul de muzică populară suferea de Alzheimer, dar avea şi alte probleme grave de sănătate. Starea i s-ar fi agravat în urmă cu un an, la început de pandemie, dar soţia lui a explicat că a refuzat internarea pentru că se temea de Covid. Se pare că artistul avea pregătit testamentul de ceva vreme.

de Redactia Observator

la 18.11.2021 , 17:54

Benone Sinulescu îşi pregătise din timp testamentul
Benone Sinulescu îşi pregătise din timp testamentul - Hepta

Unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti s-a stins din viaţă la vârsta de 84 de ani. Starea de sănătate a lui Benone Sinulescu era din ce în mai şubredă. Se pare că artistul îşi pregătise deja testamentul. Astfel că, în urmă cu doar câțiva ani, Benone Sinulescu i-a lăsat averea soției sale, iar când ea nu va mai fi, nepoții vor moșteni totul. 

''Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor. În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari'', a declarat Benone Sinulescu, la acea vreme, potrivit viva.ro.

Benone Sinulescu s-ar fi temut să nu se îmbolnăvească de COVID. De asemenea, s-a retras la țară în momentul în care a izbucnit pandemia de coronavirus. Interpretul de muzică populară declara la vremea respectivă că viaţa este mai liniştită departe de forfota oraşului. 

Articolul continuă după reclamă

Cine a fost Benone Sinulescu

Pe acelaşi subiect

Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai iubiţi solişti de muzică populară din ţară. S-a născut în localitate Siriu, la 24 mai 1937. Nelipsit de la concerte şi concursuri muzicale, Benone Sinulescu a devenit un artist îndrăgit pe scena muzicii populare româneşti. A urmat cursurile Şcolii Speciale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat Canto cu nume mari precum Elisabeta Moldoveanu sau Filaret Barbu-Armonie.

Artistul a mers în peste 2.000 de turnee de-a lungul cariere, atât în ţară cât şi peste hotare şi a avut privilegiul să cânte pe aceeaşi scenă cu Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Irina Loghin, Gheorghe Zamfir sau Ion Lucian.

În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”, prin decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.

Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Benone Sinulescu, pe 29 noiembrie 2002, Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”.

El i-a conferit pe 7 februarie 2004 şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D - „Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

Problemele de sănătate ale lui Benone Sinulescu

În luna iulie 2021, Benone Sinulescu a ajuns în la spital după ce a căzut şi nu a dorit să fie internat. S-a spus la acea vreme că a fost găsit inconştient, însă soţia sa a făcut mai multe clarificări într-o postare pe Facebook, ultima de altfel de pe pagina maestrului.

"In ziua de sambata starea de sanatate s-a inrautatit si in urma discutiei cu un alt medic profesor universitar de la Spitalul Judetean Arad, care ii cunostea afectiunile, i-a recomandat o reevaluare in cadrul acestui spital.

In acest timp, fostul impresar Ionut Pavel, fara a ma fi intrebat despre starea sotului meu si fara a ne solicita acordul, a raspandit in presa informatii nedocumentate false, defaimatoare privind modul in care familia il ingrijeste pe “Nea Beni”

Se dovedeste ca Beni pe buna dreptate nu il considera o persoana din cercul de prieteni si a incetat relatiile profesionale de mai mult timp cu acesta.

Va multumim pentru aprecierile si gandurile bune si sa ne rugam cu totii pentru sanatatea indragitului Benone Sinulescu", scria soţia lui Benone Sinulescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Evenimente » Ce scrie în testamentul lui Benone Sinulescu. Artistul îl avea pregătit