Benone Sinulescu ar fi refuzat să se interneze pentru că se temea de Covid. Care ar fi cauza morții cântărețului
Benone Sinulescu a murit, joi, acasă, în Arad. Solistul a avut mai multe probleme de sănătate, inclusiv pneumonie și Alzheimer, dar soţia lui a explicat că el a refuzat internarea pentru că se temea de Covid.
Benone Sinulescu a murit joi la vârsta de 84 de ani. Potrivit unor surse Observator solistul de muzică populară suferea de pneumonie și Alzheimer, dar nu s-a internat pentru că se temea de Covid. Cântăreţul a murit acasă în Bârzava, Arad. Va fi înmormântat sâmbătă la Cimitirul Eternitatea, în Arad.
În lune iulie, soţia lui a oferit detalii despre problemele de sănătate ale artistului într-un comunicat postat pe Facebook: ”Dragi prieteni, admiratori ai lui Benone Sinulescu. Avand in prim-plan preocuparea pentru starea de sanatate a sotului meu, pe de o parte, dar si dorinta acestuia de a expune publicului doar actul artistic si mai putin problemele de sanatate specifice varstei, am evitat mediatizarea situatiei medicale a sotului meu. Totusi, situatia impune cateva precizari: In urma cu cateva saptamani, sotul meu a fost consultat la o clinica de specialitate din Timisoara de catre un medic, profesor universitar, a efectuat analize medicale inclusiv computer tomograf si urmeaza un tratament pentru afectiunea cronica constatata In dimineata zilei de joi 08.07.2021, Benone Sinulescu nu a fost gasit inconstient ci a cazut si nu a dorit sa fie internat. Cu toate acestea, locuind singuri la casa din localitatea Barzava, neputand sa il ridic si din dorinta de nu fi expus intr-o situatie nefavorabila imaginii publice, impreuna am stabilit sa solicitam o ambulanta de la o clinica privata, incare a fost internat temporar si a continuat tratamentul, beneficiind de conditii medicale de calitate. In ziua de sambata starea de sanatate s-a inrautatit si in urma discutiei cu un alt medic profesor universitar de la Spitalul Judetean Arad, care ii cunostea afectiunile, i-a recomandat o reevaluare in cadrul acestui spital. In acest timp, fostul impresar Ionut Pavel, fara a ma fi intrebat despre starea sotului meu si fara a ne solicita acordul, a raspandit in presa informatii nedocumentate false, defaimatoare privind modul in care familia il ingrijeste pe “Nea Beni” Se dovedeste ca Beni pe buna dreptate nu il considera o persoana din cercul de prieteni si a incetat relatiile profesionale de mai mult timp cu acesta. Va multumim pentru aprecierile si gandurile bune si sa ne rugam cu totii pentru sanatatea indragitului Benone Sinulescu.”
Reacţii după moartea lui Benone Sinulescu
"S-a stins Benone Sinulescu! O viaţă ca un cântec! Pentru mine, un Nemuritor! Drum lin, Maestre!", a scris Iuliana Tudor, pe Facebook.
- Elena Merişoreanu, devastată după moartea lui Benone Sinulescu: ''Un blestem pentru muzica populară. Ni se duc...
- Cine a fost Benone Sinulescu, interpretul de muzică populară decedat joi. O viaţă trăită cu şi despre muzică
- Benone Sinulescu a murit. Artistul avea 84 de ani - biografia completă a regretatului artist
"Este o zi foarte tristă, parcă este un blestem pentru muzica populară. Ni se duc toate vedetele, ni se duc stelele, cad de pe cer. Stelele care au încântat sufletele oamenilor de-a lungul anilor cu cântece, cu atâtea lucruri frumoase pe care le-au lăsat în urmă. L-am cunoscut chiar din tinereţe şi am colaborat cu el." a spus Elena Merişoreanu, cântăreaţă muzică populară, pentru Observator.
Cine a fost Benone Sinulescu
Cântăreţul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut în localitatea Siriu din judeţul Buzău. A primit numeroase premii şi distincţii pentru activitatea sa artistică. De-a lungul carierei, a colaborat cu diverşi interpreţi de muzică populară, printre care Irina Loghin, iar după 1989, a abordat şi stilul etno-dance şi cântat cu grupul Ro-Mania.
Născut pe 24 mai 1937, Benone Sinulescu a început să cânte încă din adolescenţă A debutat discografic în 1967, cu albumul omonim şi cel mai recent, în 2011, a lansat un disc de colinde. În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”, prin decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.
Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Benone Sinulescu, pe 29 noiembrie 2002, Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”.
El i-a conferit pe 7 februarie 2004 şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D - „Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰