Antena Meniu Search
x

Foto Elena Merişoreanu, devastată după moartea lui Benone Sinulescu: ''Un blestem pentru muzica populară. Ni se duc toate vedetele, ni se duc stelele''

Interpreta de muzică populară Elena Merişoreanu a vorbit cu multă durere în suflet despre moartea bunului său prieten şi coleg - Benone Sinulescu. Artistul s-a stins din viaţă joi, la 84 de ani.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 16:45

Elena Merişoreanu, devastată după moartea lui Benone Sinulescu
Elena Merişoreanu, devastată după moartea lui Benone Sinulescu - Benone Sinulescu via Facebook; Elena Merişoreanu via Facebook

Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a murit, joi, la vârsta de 84 de ani. Artistul s-a născut în localitatea Siriu, în data de 24 mai 1937, iar muzica l-a însoţit pe tot parcursul vieţii. Elena Merişoreanu, una dintre cântăreţele alături de care a urcat pe scenă de-a lungul timpului, a vorbit despre suferinţa care a lovit lumea muzicii populare.

Elena Merişoreanu, cântăreaţă muzică populară: Este o zi foarte tristă, parcă este un blestem pentru muzica populară. Ni se duc toate vedetele, ni se duc stelele, cad de pe cer. Stelele care au încântat sufletele oamenilor de-a lungul anilor cu cântece, cu atâtea lucruri frumoase pe care le-au lăsat în urmă. L-am cunoscut chiar din tinereţe şi am colaborat cu el. Era o mare vedetă şi parcă îmi era şi frică să intru în cabina unde se îmbrăca. Era atât de mare, atâta lume venea după el. Ţin minte că am fost în turneu cu el şi cu Irina Loghin pe Valea Prahovei şi s-a dărâmat un balcon. Atâta lume venea să îi vadă. Păcat, pentru că şi soţia şi rudele soţiei l-au îngrijit extraordinar de mult. Dumnezeu să îi odihnească sufletul în pace şi regretăm enorm de mult.

Cine a fost Benone Sinulescu

Benone Sinulescu s-a născut în localitatea Siriu, în data de 24 mai 1937, iar muzica l-a însoţit pe tot parcursul vieţii. Preotul care ţinea orele de muzică la şcoală l-a acceptat în corul bisericii, impresionat de vocea copilului de doar 7 ani, povesteşte artistul pe site-ul său oficial. "Îmi plăcea foarte mult să ascult muzică la radio. Şi, întrucât cel pe care îl aveau părinţii abia-şi mai ducea zilele, îmi confecţionam singur radiouri cu galenă", a mărturisit artistul, potrivit benonesinulescu.eu. Astfel, s-a îndrăgostit de cântecele Mariei Tănase şi nu numai. Calităţile sale vocale au fost confirmate ulterior de profesorul de muzică din gimnaziu, care l-a încurajat să vină la cor, unde a învăţat inclusiv să dirijeze. Acolo a interpretat prima melodie solistică: "Eroul Ceapaev trecea prin Ural".

Nelipsit de la concerte şi concursuri muzicale, Benone Sinulescu a devenit un artist îndrăgit pe scena muzicii populare româneşti. A urmat cursurile Şcolii Speciale de Muzică din Bucureşti, unde a studiat Canto cu nume mari precum Elisabeta Moldoveanu sau Filaret Barbu-Armonie. Cucerit de muzica lui Ion Luican, s-a dedicat cântecelor folclorice, formându-şi un stil propriu apreciat de publicul său. Benone Sinulescu a susţinut numeroase concerte, atât în ţară, cât şi peste hotare. Iar pe scenă a performat alături de Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ioana Radu, Ion Luican, Irina Loghin, Rodica Bujor, Mia Braia, Alexandru Grozuţă, Gheorghe Zamfir, Ştefan Lăzărescu.

Ştire realizată cu ajutorul informaţiile puse la dispoziţie de reporterul Observator Bogdan Dinu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Elena Merişoreanu, devastată după moartea lui Benone Sinulescu: ''Un blestem pentru muzica populară. Ni se duc toate vedetele, ni se duc stelele''