Antena Meniu Search
x

Video Cea mai spectaculoasă pistă de biciclete: şerpuieşte la poalele Apusenilor şi oferă peisaje impresionante. A costat 800.000 de lei

Poate că nu suntem campioni la numărul kilometrilor de piste de biciclete, dar atunci când le construim acolo unde trebuie, parcă ne mai trece supărarea. Astăzi a fost inaugurată o pistă de biciclete care şerpuieşte prin umbra Apusenilor, legând două localităţi din Cluj. Zona este spectaculoasă, cu peisaje impresionante.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 03.08.2022, 20:34

Vezi și

Este momentul mult aşteptat de bicicliştii din Cluj şi nu numai. O pistă care face legătura între localităţile Huedin şi Sâncraiu, de la poalele Apusenilor, a fost dată azi în folosinţă. Zona, preferată de turişti în special vara, poate fi acum vizitată mult mai usor. Primii turişti au şi încercat-o deja. E, mai ales, bucuria copiilor, care pot pedala acum în siguranţă.

Tronsonul a costat 800.000 lei, iar 30% sunt bani de la Uniunea Europeană

Pista de biciclete, destinată şi trotinetelor electrice sau clasice, are acum o lungime de 7 kilometri, dar anul viitor va ajunge până la Călățele, adica încă 7 kilometri. Traseul merge atât paralel cu şoseaua, dar ajunge şi prin locuri cu adevărat spectaculoase. Tocmai de aceea, va fi inclusă în reţeaua europeană de cicloturism. Pista a fost construită pe urmele fostului traseu al mocăniţei, dezafectată de ani buni. Deşi proiectul datează încă din 2018, birocraţia l-a făcut greu de implementat.

"A fost mai greu de realizat, pentru că a trebuit să primim terenul de la CFR. În momentul în care l-am avut, în acest an, în 4 luni am reuşit să terminăm", a declarat Mircea  Moroșan - primar oras Huedin. Tronsonul inaugurat astăzi a costat 800.000 lei, iar 30% sunt bani de la Uniunea Europeană. La capătul pistei, în Călățele, va fi amenajată şi o zonă de agrement, cu parcări pentru biciclete şi distracţii în natură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cea mai spectaculoasă pistă de biciclete: şerpuieşte la poalele Apusenilor şi oferă peisaje impresionante. A costat 800.000 de lei