Antena Meniu Search
x

Cetăţean turc, prins în timp ce încerca să intre în România cu 3.445 grame de aur. Bijuteriile valorează aproape un milion de lei

Un cetăţean turc în vârstă de 55 de ani este cercetat penal după ce a fost depistat de poliţiştii de frontieră giurgiuveni când încerca să introducă în România cantitatea de 3.445 de grame de bijuterii din aur, în valoare de peste 860.00 de lei, ascunsă la compartimentul motor al unui autocar, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 26.04.2023, 17:28

"Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un autocar ce aparţine unei firme de transport persoane. Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, într-un loc special amenajat în compartimentul motor, cinci pachete ce conţineau mai multe bijuterii din metal de culoare galbenă şi albă, presupus a fi aur. În urma inventarierii bunurilor descoperite, a rezultat că erau 1.199 bijuterii din material galben şi alb, în greutate totală de 3.445 grame", se arată într-un comunicat de presă, transmis miercuri de Poliţia de Frontieră.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite în autocar aparţin unui cetăţean turc, în vârstă de 55 de ani, ce călătorea ca pasager în autocarul ce venea din Turcia. Acesta nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate şi a declarat autorităţilor că urma să le distribuie mai multor persoane din Bucureşti.

În prezent, autorităţile efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal. Întreaga cantitate de bijuterii, în valoare totală de aproximativ 861.250 lei, dacă se va dovedi că sunt din aur, respectiv argint, a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor urmând a fi predată Trezoreriei Municipiului Bucureşti în vederea expertizării, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cetăţean turc, prins în timp ce încerca să intre în România cu 3.445 grame de aur. Bijuteriile valorează aproape un milion de lei