Antena Meniu Search
x

Video Cine este Andrada, prima femeie din România numită "jandarmul de onoare al anului". A primit premiul după ce a demascat un pedofil recidivist

Să fii femeie într-o lume a bărbaţilor, cu siguranţă nu e un lucru uşor. Dar să şi faci carieră şi chiar să ajungi în vârful unor domenii rezervate, de obicei, bărbaţilor, este cu adevărat remarcabil. O cunoaştem astăzi pe Andrada Văideanu, prima femeie din istoria Jandarmeriei Române care primeşte distincţia "jandarmul de onoare al anului". Misiunea care i-a adus premiul a avut loc luna trecută. Bazându-se pe experienţă, dar şi pe intuiţie, jandarmeriţa din Baia Mare a deconspirat în timp record un pedofil recidivist. 

de Redactia Observator

la 04.04.2024, 18:07

Vezi și

Pentru prima dată în istoria Jandarmeriei Române, jandarmul de onoare al anului este o femeie. Este vorba despre Andrada Văideanu, plutonier adjuvant în cadrul Detașamentului Mobil Baia Mare. 

Andrada a primit titlul de "jandarmul de onoare al anului" după ce a reuşit să demaşte un pedofil 

Andrada Văideanu, jandarmul de onoare al anului: Mă simt onorată să fiu astăzi în faţa voastră, primind un astfel de titlu care nu face altceva decât să încununeze munca şi implicarea mea profesională, cu atât mai mult cu cât sunt prima femeie jandarm care primeşte acest titlu.

Femeia a primit distincţia pentru o misiune de luna trecută, atunci când a fost solicitată să intervină, alături de colegii ei, la un caz de furt dintr-un supermarket. Hoţul însă s-a dovedit a fi un pedofil recidivist, iar femeia nu doar că l-a demscat, ci l-a şi făcut să recunoască totul.

Pe acelaşi subiect

Andrada Văideanu, jandarmul de onoare al anului: Mi-am dat seama relativ repede, deoarece îmi evita privirea. Totodată, am văzut un schimb mai ciudat de priviri între el şi unul dintre copii, ulterior afând că acela era copilul al cărui nume era tatuat pe braţul adultului. 

Aceasta a fost doar una din miile de misiuni la care Andrada a participat. Este printre puținele femei din Detașamentul Mobil, care luptă într-o lume dominată de bărbați. 

Cosmina Balaj, jandarm: Făcând parte din grupul nostru şi cu mai mulţi bărbaţi se mulează şi ea pe caracterul nostru. 

Femeia a decis să urmeze cariera tatălui său

Anca Gherasim, purtător de cuvânt IJJ Maramureş: Este o persoană foarte muncitoare, foarte serioasă, foarte harnică, ne putem baza pe ea foarte mult în orice misiune. A participat la foarte multe misiuni dificile, pe care le-a onorat cu succes. Cred că un cuvânt care ar descrie-o foarte bine este datorie. 

Andrada este jandarm de aproximativ 19 ani. După ce a cochetat timp de un an cu facultatea de jurnalism, femeia a decis să urmeze cariera tatălui. 

Andrada Văideanu, jandarmul de onoare al anului: Sunt o fire foarte ambiţioasă, luptătoare şi totodată loială armei, dat fiind faptul că şi tatal meu a fost în cadrul MAI.

Andrada a fost premiată în cadrul festivităţii organizate cu ocazia sărbătoririi a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cine este Andrada, prima femeie din România numită "jandarmul de onoare al anului". A primit premiul după ce a demascat un pedofil recidivist