Antena Meniu Search
x

Video Comuna unde o săptămână pe an se petrece o adevărată minune a naturii. Turiştii au venit mai repede să vadă fenomenul: "Super frumos"

La mijlocul lunii mai în comuna mureşeană Zau de Câmpie se petrece o adevărată minune a naturii. Zeci de mii de bujori îşi deschid petalele cu o graţie care depăşeşte orice închipuire. Însă, anul acesta bujorii de stepă au înflorit mult mai repede din cauza temperaturilor ridicate. Zeci de turişti au mers în rezervaţia de bujori ca să îi admire. 

de Redactia Observator

la 22.04.2024, 09:13

Vezi și

Daniela Urs: Au izbucnit efectiv, deci a venit un val de căldură în repetate zile şi aşa mărinţi cum au fost nu au apucat nici să se dezvolte foarte bine şi au început să înflorească. 

Anul acesta au înflorit mai repede

Bujorii de stepă din comuna Zau de Câmpie, judeţul Mureş înfloresc de regulă în perioada Aprilie-Mai, însă anul acesta minunatele plante i-a luat prin suprindere pe cei care le îngrijesc şi au înflorit mai repede. Aceştia rezistă în jur de şapte zile. 

Ciprian Cenan, custodele rezervației: A început în weekendul cu 6-7 Aprilie, foarte repede anul acesta datorită căldurilor şi zilelor cu mult soare care au fost. În aproxiamtiv 8 zile s-a ajuns la maximul de înflorire.

Pe acelaşi subiect

Zeci de oameni au vizitat rezervația naturală de bujori de stepă de la Zau de Câmpie din județul Mureș.

Toţi au rămas fascinaţi de frumuseţea florilor

Femeie: Super frumos, dar nu am văzut pe toţi, sunt abia la început. Foarte pictural, culori frumoase. Natura întotdeuna ne inspiră.

Şi câţiva fotografi au vrut neapărat să imortalizeze frumuseţea florilor. 

Bărăian Cristian, fotograf: Pozele perfecte ar trebui dis de dimineaţă sau înainte de apusul soarelui. Postez constant poze, clupuri din drumeţiile şi excursile pe care le fac.

Cei aproximtiv 230 de mii de bujori de stepă mai pot fi admiraţi cel mult o săptămână. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Comuna unde o săptămână pe an se petrece o adevărată minune a naturii. Turiştii au venit mai repede să vadă fenomenul: "Super frumos"