Antena Meniu Search
x

Video Probleme pentru staţiunea din România care urma să dea lovitura cu plaje moderne şi cel mai fin nisip. "E o situaţie delicată"

Cu 10 zile înainte de startul sezonului, litoralul este din nou nepregătit. Mai binele s-a dovedit duşmanul binelui. Noua plajă de la Eforie, lărgită şi amenajată cu cel mai fin nisip, nu poate fi dată încă în folosinţă hotelierilor. Dar probleme sunt şi în celelalte staţiuni.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 19.04.2024, 20:11

Cei 100.000 de turişti care sunt aşteptaţi în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte pe litoral ar putea avea o surpriză neplăcută. "Pe 70 de sectoare de plajă, cele mai multe în Eforie, nu vom vedea umbreluţe şi şezlonguri la începutul sezonului estival", transmite Cristina Niţă, reporter Observator.

Plajele nu sunt gata pentru turişti

Contractele de închiriere pentru mai multe loturi de plajă au expirat şi nu au fost scoase la licitaţie nici acum. În februarie, ministrul Mediului garanta că totul se va rezolva în 10 zile. Două luni mai târziu, situaţia este aceeaşi. "E o situaţie delicată, avem informaţii că se vor desfăşura în curând aceste licitaţii. Presupunem că în luna mai se vor rezolva şi începând cu 1 iunie să avem plajele deja închiriate şi gata pregătite pentru sezolul estival", a declarat George Lică, Asociaţia Patronală "Eforia turistică".

La Eforie Sud, o plajă nouă, de 23 de hectare de nisip, nu este nici măcar intabulată şi nu poate fi licitată. Mulţi proprietari de hoteluri se luptă cu birocraţia. Decât să piardă clienţi şi bani, preferă să ia amenzi şi să amenajeze plajele pe cont propriu, deşi nu au drept asupra lor. "M-am adaptat pentru copii, în mod special. Vă daţi seama că nu pot să meargă la plajă şi să se prăjească la soare", spune Gelu Tulea, administrator plajă.

Pe acelaşi subiect

Probleme în staţiunea cu cel mai fin nisip

"Plajele s-au lărgit, cum bine ştiţi. Au ajuns să se tripleze ca şi mărime, dar persistă situaţia de anul trecut, când procedurile de atribure ale contractelor, licitaţiilor au întârziat foarte mult", adaugă George Lică, Asociaţia Patronală "Eforia turistică"

"Dacă instutuţiile statului care administrează plajele nu vor finaliza la timp aceste licitaţii, din nou, operatorii, administratorii care vor câştiga la licitaţii aceste plaje vor avea probleme de legalitate. Turistul român, însă, va avea seşlonguri, va avea umbrele pe plajă, va avea beach baruri", a precizat Corina Martin, agent de turism.

Tarifele de închiriere a plajelor sunt stabilite în funcţie de prezenţa salvamarilor, calitatea nisipului, a apei şi a dotărilor: vestiare, duşuri, grupuri sanitare. Preţurile încep de la 61 de bani pe metru pătrat pe lună şi se dublează pentru cele de categorie superioară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Probleme pentru staţiunea din România care urma să dea lovitura cu plaje moderne şi cel mai fin nisip. "E o situaţie delicată"