Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Copilul de 13 ani care a înjunghiat un bărbat "nu regretă". După atac, a comis un jaf şi a început cu ameninţări

Detalii şocante în cazul bărbatului înjunghiat ieri, într-o staţie de tramvai din Bucureşti. Agresorul este un copil de 13 ani, dintr-un centru de plasament, care a fost prins cu ajutorul unei camere de supraveghere. Băiatul a fost filmat când fugea, în vreme ce victima lui urla de durere, cu cuţitul înfipt în spate. Atacatorul nu va ajunge însă, la închisoare, deşi medicii spun că victima lui a trecut milimetric pe lângă moarte.

de Cristi Popovici

la 28.08.2024 , 19:12

O cameră de supraveghere a filmat agresiunea secundă cu secundă. Victima este încolţită de băiatul de 13 ani şi de un prieten de-al lui, cu doi ani mai mare. Minorii atacă fără să stea pe gânduri. 

La un pas să ucidă un om

Conflictul dintre cei doi minori și bărbatul de 50 de ani a pornit în tramvai. Toți 3 au coborât în această staţie din Cartierul Colentina, moment în care adolescentul de 15 ani l-a lovit cu piciorul pe bărbat iar copilul de 13 ani l-a înjunghiat cu un cuțit în spate.

Vezi și

În stare de şoc şi cu dureri mari, victima a aşteptat ambulanţa în staţia de tramvai. A rămas cu cuţitul înfipt în spate, iar asta l-a salvat. Dacă cineva îi scotea lama ascuţită din corp, i-ar fi provocat o hemoragie de proporţii, care l-ar fi omorât pe loc. În tot acest timp, atacatorii continuau violenţele. Spărgeau un magazin. Poliţiştii le-au dat de urmă abia după câteva ore. Băiatul de 13 ani şi complicele lui sunt acum într-un centru al Protecţiei Copilului.

Pe acelaşi subiect

"În continuare comportamentul lui este de ... nu regretă, nu pare să regrete, ba din contră, ameniţă în continuare. Şi pe colegii noştri îi ameninţă! Facem toate eforturile pentru a-i ţine. Pentru ambii copii am dispus măsura de protecţie", spun angajaţii.

Scapă fără să fie anchetat

Adolescentul care a fost la un pas să omoare un om nu va fi anchetat. Legea spune că minorii sub 14 ani nu răspund penal pentru faptele lor. Chiar dacă a fost internat într-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, poate să fugă oricând de acolo şi să comită alte infracţiuni violente.

"Legislaţia penală în ceea ce priveşte pedepsirea minorului în România este total depăşită. Foarte mulţi dintre ei ştiu că până la 14 ani nu păţesc nimic, pentru că legea nu prevede pedeapsa pentru aceşti în minori. Nu există şcoală de corecţie. Există centre pentru minori şi tineret, dar acolo se găsesc cei care au primit condamnări, ceea ce este foarte rar", a declarat Dan Antonescu, psiholog criminalist.

Poliţiştii spun că băiatul de 13 ani a abandonat demult școala, are numai două clase, iar mama lui este plecată în străinătate. În urmă cu două săptămâni a fost găsit de poliţişti rătăcind prin Bucureşti şi a fost internat în acelaşi centru de primire în care se află şi acum. A doua zi a fugit.

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Copilul de 13 ani care a înjunghiat un bărbat "nu regretă". După atac, a comis un jaf şi a început cu ameninţări