Antena Meniu Search
x

Video Cresc din nou taxele şi impozitele. Cât va trebui să plătească de la anul un şofer bucureştean pentru maşina sa

Nu ar fi deloc rău să avem un fond de urgenţă pentru situaţii neprevăzute. Mai ales când aflăm că trebuie să scoatem şi mai mulţi bani din buzunar pentru dările la stat. De anul viitor cresc taxele şi impozitele locale, ceea ce înseamnă că vom plăti în plus pentru toate proprietăţile, de la apartamente şi terenuri, până la maşini sau chiar locuri de parcare. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 02.10.2023, 13:55

Vezi și

Vorbim despre o creştere de 13,8%, ceea ce înseamnă rata inflaţiei pentru anul 2022, pentru că în codul fiscal există o prevedere care spune clar faptul că aceste taxe şi impozite se indexează anual cu rata inflaţiei de pe anul fiscal precedent. În anul 2022, spune INS, faptul că am avut o rată a inflaţiei de 13,8%.

Cât va trebui să plătească de la anul un şofer bucureştean pentru maşina sa

Aşadar din 2024, vom plăti taxe şi impozite mai mari, vom plăti mai mult, de exemplu, pentru impozitul pentru case, terenuri, maşini sau locuri de parcare. 

Dacă acum pentru un apartament cu trei camere plătim un impozit de 250 de lei, de anul viitor creşte la 290 de lei. Pentru o maşină a unui bucureştean, acum se plăteşte un impozit de 220 de lei, iar de anul viitor impozitul creşte până la 250 de lei. 

Aceste decizii sunt luate de fiecare administraţie locală în parte, în Bucureşti, deja s-a luat această măsură, dar şi în alte mari oraşe, iar în altele urmează să fie aplicate aceste măsuri în perioada următoare. O modalitate de a aduna mai mulţi bani la buget, dar o veste deloc bună pentru noi, pentru că vedem că de la un an la altul plătim taxe şi impozite tot mai mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cresc din nou taxele şi impozitele. Cât va trebui să plătească de la anul un şofer bucureştean pentru maşina sa