Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Criză de cardiologi la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Ploieşti, după ce patru medici şi-au dat demsia

Situaţie dificilă la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Ploieşti. Patru medici cardiologi şi-au dat demisia încă din luna mai, iar cei rămaşi nu mai pot face faţă programului infernal. Conducerea unităţii spitaliceşti a cerut ajutorul Consiliului Judeţean pentru a rezolva cât mai repede problema deficitului de personal şi au scos la concurs zece posturi pentru secţia de cardiologie. 

de Cristi Georgescu

la 12.07.2022 , 08:37

Problema lipsei medicilor de pe secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţe Ploieşti nu este una de azi, de ieri. Încă din luna mai, conducerea spitalului caută soluţii pentru a acoperi lipsa personalului. Atunci, patru din cei opt medici cardiologi şi-au dat demisia, iar celor rămaşi le este din ce în ce mai greu.

Criză de cardiologi la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Ploieşti

Marian Albu, şef secţie cardiologie SJU Ploieşti: Situaţia nu s-a îmbunătăţit deloc. E un efort suplimentar pe care îl facem noi cei care am rămas aici, dar şi ce doi medici cardiologi care ne ajută pentru perioada de gărzi.

Vezi și

Seful de la cardiologie mărturiseste că găseşte cu greu soluţii pentru ca el şi cei trei colegi specialişti să facă faţă programului din secţie.

Pe acelaşi subiect

Bogdan Nica, manager SJU Ploieşti: Legea permite şi medicului internist să facă consult de cardiologie. În alte situaţii chemi cardiologii de acasă. Sper ca ei să reziste şi să îşi facă datoria până la capăt. Intervine medicul urgentist, medicul anestezist şi mai departe. 

Chiar dacă conducerea spitalului a scos la concurs toate posturile disponibile la acest moment, legislaţia actuală împiedică angajarea doctorilor într-un timp atât de scurt. 

Marian Albu: şef secţie cardiologie SJU Ploieşti: Pe secţie lucrăm patru medici şi deficitul este, probabil, undeva la minus zece, fix câte posturi au fost scoase. 

Bogdan Nica, manager SJU Ploieşti: Sper ca medicii cardiologi, atât cei tineri, cât şi cei mai maturi, primari să fie interesaţi de aceste posturi.

Cei care au cel mai mult de suferit din cauza lipsei de personal sunt pacienţii. 

Pacienţi: E rău. Şi eu sufăr cu tensiunea. Medicii buni pleacă afară. 

- Medicii au plecat, deoarece nu mai sunt posibilitățile pe care le aveau. Sunt suprasolicitaţi.  

Procedura pentru ocuparea unui loc la Spitalul de Urgenţe din Ploieşti poate dura până la trei luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Criză de cardiologi la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Ploieşti, după ce patru medici şi-au dat demsia