Antena Meniu Search
x

Cum a apărut moda inelului de logodnă cu... diamant

"Diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor" spunea frumoasa Marilyn Monroe! Deşi greu de grezut, inelele cu diamant sunt doar o invenţie a marilor corporaţii

Ce femeie nu îşi doreşte să primească un inel cu un diamant imens care să strălucească cât mai tare de la un prinţ pe cal alb? Mai ales că "Diamonds are forever", vorba filmului.

Dar nu a fost dintotdeauna aşa! Preţioasele pietre au început să fie atât de cunoscute în materie de dragoste în ultimul secol. Desigur, valoarea lor este mult mai mică decât ni se cere să scoatem din buzunar. Tradiţia s-a născut în SUA şi a fost extinsă extrem de repede în întreaga lume.

Durabilitatea sa în timp a fost inteligent asociată cu ideea de a sta pentru totdeauna cu aleasa inimii. Ca să nu mai vorbim despre reclamele din anii '40 de la televizor, celebrul cântecel al divei Monroe şi filmul "Diamonds are forever", din seria James Bond. De asemenea, un impact imens îl au şi vedetele care poartă bijuterii de lux, cu multe diamante la ceremoniile Oscar sau prezentări de modă.

Important de precizat, însă, este faptul că toată această "tradiţie" a plecat de la dorinţa marilor corporaţii de a câştiga cât mai mulţi bani. Asta pentru că diamantele au, în special, o valoare adăugată mare, dat fiind că nu este un produs rar şi limitat. Ba chiar poate fi obţinut prin procedee artificiale.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cum a apărut moda inelului de logodnă cu... diamant