Antena Meniu Search
x

Mărmureanu avertizează că un cutremur puternic va lovi România. Profesorul a precizat chiar şi anul în care va avea loc seismul (Video)

Profesorul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a făcut previziuni despre următorul mare cutremur.

Profesorul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a făcut, la Antena 3, în cadrul emisiunii "Adevăruri de Viaţă", o serie de previziuni despre următorul mare cutremur care ar putea zgudui România în următorii ani.

Previziunile profesorului Mărmureanu vin în contextul în care seismologii americani avertizează că anul 2018 va fi marcat de numeroase seisme puternice, care ar putea avea consecinţe majore asupra populaţiei.

Astfel, cercetătorii americani atrag atenţia că seismele puternice au fost mai numeroase după cicluri de cinci ani de încetinire a rotaţiei Pământului, după analiza cutremurelor de peste 7 grade, începând din anul 1900 şi până în prezent.

Având în vedere acest aspect, există un risc ridicat chiar şi pentru anul 2018, ca un cutremur semnificativ să aibă loc.

Totuşi, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat că românii nu trebuie să se teamă de un seism catastrofal până în anul 2040, când, în opinia dumnealui, se poate produce un seism foarte puternic, la o adâncime foarte mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Mărmureanu avertizează că un cutremur puternic va lovi România. Profesorul a precizat chiar şi anul în care va avea loc seismul (Video)