Antena Meniu Search
x

Video Dacă vrei să închiriezi camere în regim hotelier trebuie să ceri acordul vecinilor. Noua propunere a Ministerului Turismului

S-ar putea schimba regulile pentru cei care închiriază locuinţe în regim hotelier. Ministrul Turismului vrea ca toţi cei care desfăşoară astfel de activităţi - inclusiv persoanele fizice - să se înregistreze ca operatori economici autorizati de Ministerul Turismului.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 07.02.2022, 08:40

Vezi și

Principala modificare ce va apărea în procesul de autorizare este că întreaga procedură ar putea să fie condiţionată de acordul vecinilor. Persoanele fizice care doresc să închirieze în regim hotelier camere în casele de tip familial sau apartamente trebuie să depună spre aprobare la minister un dosar în care să se regăsească printre cereri standardizate, documente de proprietate sau actele de identitate ale proprietarului, şi acest acord al vecinilor.

De asemenea, în acest ordin de ministru se regăseşte şi faptul că o persoană fizică ce vrea să ofere să ofere camere spre închiriere nu poate să închirieze mai mult de şapte camere. Indiferent de tipul de imobil în care aceste camere se află. Pentru a intra în vigoare, ordinul de ministru trebuie publicat în Monitorul Oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Dacă vrei să închiriezi camere în regim hotelier trebuie să ceri acordul vecinilor. Noua propunere a Ministerului Turismului