Antena Meniu Search
x

Video De la 28 de cazuri, la 312 într-o singură lună. Specialistii fac predicții sumbre pentru România din cauza variantei Delta

Creşte din nou numărul de cazuri de Covid 19. 312 persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore. De două luni şi jumătate nu am mai avut atât de multe infectări. Iar previziunile sunt sumbre. Tulpina Delta se răspândeşte în toată ţara. Avem şi 5 decese doar în ultima săptămână.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 10.08.2021, 20:38

Vezi și

313 români s-au infectat cu Delta până acum, tulpina supercontagioasă care se poate transmite de la un bolnav la alte opt persoane. 60 dintre ei s-au îmbolnăvit după ce au călătorit în străinătate: Italia, Spania, Turcia sau Marea Britanie.

Adriana Pistol, Institutul Naţional de Sănătate Publică: ”Nu mai este mult până să ajungem probabil să nu mai putem identifica sursele de infecţie şi în acel moment vom vorbi despre transmitere comunitară”

Numărul infectărilor cu Covid-19 a scăzut în luna iulie

La începutul lunii iulie, numărul cazurilor de COVID-19 scăzuse până la 28 pe zi. În trei săptămâni însă, erau deja 84. Iar azi au fost raportate 312 infectări, inclusiv o femeie de 55 de ani din Iaşi care a stat acasă până în ultimul moment şi s-a tratat cu antibiotic. Când a ajuns la spital, avea plămânii afectaţi în proporţie de 90%. Situaţia se înrăutăţeşte în toată ţara.

Pe acelaşi subiect

Ema Schweninger, reporter Observator: ”Nouă pacienţi sunt internaţi în secţia de Terapie Intensivă de la Institutul Matei Balş. Toţi au şi alte probleme de sănătate şi sunt nevaccinaţi. Mai e un singur pat liber iar medicii se aşteaptă ca astăzi secţia să se umple”.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: ”Vorbim de o medie de 43 de ani, comparativ cu 48 de ani, în rândul celor care sunt testați pozitiv”.

Medicii spun că nu e exclus să ajungem la 10.000 de cazuri Covid pe zi

Autorităţile estimează că în curând vom avea 1.500 de noi cazuri pe zi. Medicii sunt mai pesimişti: am putea ajunge la 10 mii.

Cătălin Apostolescu, director medical  Institutul Matei Balș: ”Maximum jumătatea din populaţia României este într-un fel sau altul imunizată fie artificial prin vaccin fie natural prin boală. Sistemul sanitar va ajunge din nou să fie iar sufocat”.

Spitalele vor fi din nou pline.

Fiica unei paciente: ”În luna martie am avut probleme foarte serioase cu mama mea şi sincer nu reuşeam să ajung cu ea la nicio unitate spitalicească având în vedere că toate ne refuzau având în vedere că erau COVID”

Victor Drăguţescu, director medical Spitalul Colentina: ”Cu siguranţă nu ne dorim să ajungem din nou un spital full COVID”.

Premierul Florin Cîțu își pune speranțele în vaccinul anti-Covid

Centru European de Control al Bolilor estimează că dacă acum avem 9,3 cazuri la suta de mii de locuitori cumulat la 14 zile, în următoarele două săptămâni numărul se va dubla.

Florin Cîțu, premierul României: ”Avem vaccin, din punctul meu de vedere valul 4 nu se poate justifica atâta timp cât avem vaccin”.

Adriana Pistol, Institutul Naţional de Sănătate Publică: ”Nu există alte căi decât să ne vaccinăm. Este ca și când am alege sau nu să jucăm la loto, avem șanse 80% să câștigăm și 20% să nu câștigăm și alegem 20% să nu câștigăm”.

Doar 5 milioane de români s-au vaccinat până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » De la 28 de cazuri, la 312 într-o singură lună. Specialistii fac predicții sumbre pentru România din cauza variantei Delta