Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un fost pacient infectat cu Covid-19, internat la ATI, s-a întors la spitalul din Iași să le mulțumească celor care i-au salvat viața

Un fost pacient infectat cu coronavirus s-a întors la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru a le mulțumi medicilor și asistentelor care i-au salvat viața. Bărbatul, care a avut o formă serveră a bolii Covid-19, a dorit să le mulțumească tuturor pentru grijă și dedicație.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.08.2021, 17:26

Doctorul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, a spus că bărbatul s-a vaccinat anti-Covid, împreună cu restul familiei. Din păcate, însă, pentru un apropiat al acestuia a fost prea târziu.

”Am primit vizita unui fost pacient, îngrijit în Terapie Intensivă, care a avut o formă severă a bolii COVID 19 și căruia personalul nostru medical a reușit să îi salveze viața.  A dorit să ne mulțumească tuturor pentru grijă și dedicație. Ne-a transmis că acum crede în existența virusului COVID, motiv pentru care s-a și vaccinat împreună cu restul familiei. Ne-a povestit însă că, din păcate, SarsCov2 a luat de lângă el pe unul dintre cei dragi. Este motivul pentru care revin cu îndemnul ferm, încarcat de responsabilitate profesională, științifică și medicală de continuare a vaccinarii, atât pentru protecția personala cât si a celor de lângă noi. În spital sunt acum internate 38 persoane COVID19 pozitive, dintre care, opt în Terapie Intensiva cu forme severe, aceștia din urmă confirmați sau cu suspiciune înaltă de infectare cu tulpina Delta”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

19 persoane infectate cu tulpina Delta au murit

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, o creştere a numărului cazurilor de infectare cu tulpina Delta la persoane sub 40 de ani, precizând că 19 persoane confirmate cu această tulpină au murit în România, una fiind vaccinată cu schema completă.

Valeriu Gheorghiţă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în ultimele două săptămâni din iulie peste 81% din cazurile nou confirmate se înregistrează la persoanele nevaccinate.

“După cum ştim şi am observat în ultimele săptămâni în România se înregistrează o creştere lent progresivă, dar susţinută a numărului de cazuri, iar analiza efectuată de colegii noştri de la Institutul de Sănătate Publică pe ultimele două săptămâni din luna iulie arată că 81,5% din cazurile nou confirmate se înregistrează la persoanele nevaccinate şi 92,6 % la sută dintre decese, de asemenea, la persoanele nevaccinate”, a afirmat Gheorghiţă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un fost pacient infectat cu Covid-19, internat la ATI, s-a întors la spitalul din Iași să le mulțumească celor care i-au salvat viața