Antena Meniu Search
x

De la mare, la spital: 21 de turişti, între care 6 copii, cazaţi la o vilă din Costineşti au ajuns la spital cu stări de greaţă şi vărsături

Situaţie alarmantă la o pensiune din Costineşti. 21 de persoane printre care şi şase copii au ajuns seară trecută de urgenţă la spital cu toxiinfecţie alimentară. Înaintea apelului al 112, turiştii au luat masa la pensiunea unde au fost cazaţi. Toate organele de control fac acum cercetări pentru a afla de la ce a pornit totul. 

de Redactia Observator

la 11.07.2023, 13:46

Vezi și

Vacaţa pe litoral s-a încheiat mai devreme pentru mai multe familii. 21 de persoane, printre care şi şase copii, cu vârste între 3 şi 14 ani, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Turiştii erau cazaţi la o vilă din Costineşti şi au luat masa la pensiune.

Angela Mândru - proprietară pensiune: Ciorbă de perişoare, felul 1 la prânz şi saute de porc cu paste. Şi seara, cârnat la cuptor cu cartofi. Cârnatul care s-a servit aseară e adus alaltăieri. Toate sunt cu certificat. Sunt firme care furnizaeză produse care pe astea le-am folosit tot timpul. N-am avut niciun fel de problemă niciodată. Nu pot sa va spun exact de la ce, pentru că o parte au avut simptome şi o parte nu. 

Turist: Am servit. Tot ce a fost la masă, am mâncat. Şi la prânz, şi la cină, şi fetiţa şi toată lumea. 

Primul apel la 112 a fost dat în jurul orei 18.00. Turiştii au anunţat iniţial că doar opt persoane prezintă simptome de indigestie. În scurt timp, însă, numărul cazurilor a crescut rapid.

Pe acelaşi subiect

Anamaria Stoica - pdc ISU Dobrogea: La faţa locului au fost alocate rapid mai multe resurse din cadrul inspectoratului: o autospecială de transport victime multiple, o ambulanta SMURD B şi o ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. 

Toţi au fost transportaţi de urgenţă la spital pentru investigaţii. 

Claudia Cambrea - manager spitalul de boli infectioase Constanţa: Dintre cei 21 care s-au prezentat, 3 au rămas internaţi, alte două persoane au necesitat reechilibrare hidroelectrolitică venoasă şi ulterior au plecat acasă după două ore. 

Turist: Probabil de la... nu ştiu de la ce. Vă spun că şi fetiţele şi soţul, doar eu am avut probleme. Perfuzie mi-o pus. 

Turist: Spitalele din Constanţa ne-o purtat de la un spital la altul. Asta e singura problemă. La judetean si dupa ne a trimis la boli infectioase. Or fost uşoare vărsături. 

Turiştii spun că vin de mulţi ani să se cazeze la această pesiune. Au făcut o tradiţie din vacanţele petrecute aici. Au numai cuvinte de laudă pentru gazde şi nu îşi explică din ce cauză s-a ajuns aici. 

Turist: Eu nu am avut nicio astfel de problemă, nici cu copiii cu care am venit în tabără, nici cu familia, prietenii când am mai venit. Pentru mine este incrdibil ceea ce se întâmplă.

Turist: Venim de 18 ani la aceeaşi locaţie. Nu ştiu ce s-a întâmplat.

Reprezentanţii ANPC, DSP şi DSV iau acum probe pentru a vedea exact din ce cauză s-au intoxicat turiştii. Administratorii au fost sacţionaţi cu amendă, iar bucătăria pensiunii a fost închisă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » De la mare, la spital: 21 de turişti, între care 6 copii, cazaţi la o vilă din Costineşti au ajuns la spital cu stări de greaţă şi vărsături