Antena Meniu Search
x

Video Aproape 100 de copii cazaţi la tabăra din Cheile Grădiştei au suferit toxiinfecţii alimentare. Complexul, amendat de ANPC

Vacanţă încheiată la spital! Aproape 100 de copii au suferit toxiinfecţii alimentare la o tabără din Cheile Grădiştei. Au început să se simtă rău după cină, iar profesorii cu care erau au sunat alarmaţi la salvare. 11 tineri sunt încă internaţi în Braşov. Protecţia Consumatorilor i-a amendat pe proprietarii pensiunii, iar conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a deschis o anchetă.

de Redactia Observator

la 28.06.2023, 20:06

Vezi și

200 de copii cu vârste între 8 şi 13 ani erau cazaţi la un complex turistic din Cheile Grădiştei într-o tabără de engleză. Imediat după cină, aproape jumătate dintre ei s-au plâns de dureri puternice abdominale, le era greaţă şi vărsau. 6 ambulanţe au intervenit imediat iar părinţii au fost şi ei anunţaţi. 

Părinte copil: E în perfuzii. De la el, din grupul lor, am înteles că au fost vreo 17, numai 5 au fost în regulă, restul au avut probleme. Voma, febră şi cam astea sunt!  

Părinte copil: Un copil, de la noi, din şcoală  este la spital cu părintele lui şi de la părintele lui am aflat că este vorba de toxiinfecţie alimentară. 

De la oră la oră, tot mai mulţi copii au început să se simtă din ce în ce mai rău. În total, 85 de copiii au fost evaluaţi medical la faţa locului, dintre care 28 au fost transportaţi la spitalele din judeţ. 11 au rămas internaţi.

Pe acelaşi subiect

Ciprian Popa, medic spitalul de boli infecţioase Braşov: O parte dintre ei au necesitat tratament injectabil şi au rămas internaţi pe parcursul zilei, câteva ore. Cefalee, febră, frisoane, greaţă, vărsături, dureri abdominale. 

Copiii s-au întors acasă cu autocarele sau au fost luaţi de părinţi

Excursia s-a terminat, însă, pentru cei mai mulţi dintre ei. În urma verificărilor efectuate de inspectorii ANPC, reprezentanţii complexului s-au ales cu o amendă de 2.000 de lei. Sunt verificaţi şi de DSP.

Reporter: V-au zis ce ar mai fi mâncat în afară de legume?

Părinte: Carne de pui, macaroane, legume, pui la grătar, nimic care să dea de bănuit.

Dr. Elena Claudia Bularca, director DSP: Am prelevat probele sanitaţie, probe de apă. Aşteptăm rezultatele analizelor, urmând să stabilim ce măsuri vom lua în continuare. 

Patronul nu exclude varianta în care copiii să fii mâncat ceva stricat în drum spre cazare. 

Ovidiu Gârbacea, patron complex: Aceşti copii au venit cu o zi în urmă. Adică lor a început să le fie rău din prima zi. Noi suntem hotărâţi să nu mai primim seriile următoare. 

Autorităţile sfătuiesc părinţii să verifice dinainte unde urmează să îşi trimită copiii. 

Alex Prunean, reporter Observator: Orice tabără în care se serveşte şi masa trebuie să fie autorizată cu ANSVSA. Lucru care poate fi verificat direct pe site-ul instituţiei. După ce selectăm judeţul dorit, găsim lista cu toate unităţile aliemntare înregistrate, dar şi verificate. Totuşi, înainte de a alege o tabără, e bine să verificăm şi recenziile lăsate de alţi părinţi care în trecut şi.au trimis copiii acolo.

Nu este prima dată când elevii pleacă cu toxiinfecţie din tabără. La începutul anului, 28 de elevi s-au îmbolnăvit la o pensiune din Poiana Braşov. Părinţii spun că ar fi mâncat ciorbă pregătita cu apa cu care făceau duş, care avea un miros îngrozitor. Direcţia de Sănătate Publică a închis atunci pensiunea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Aproape 100 de copii cazaţi la tabăra din Cheile Grădiştei au suferit toxiinfecţii alimentare. Complexul, amendat de ANPC