Antena Meniu Search
x

Video Directorul FBI, vizită fulger în România. Despre ce a discutat Christopher Wray cu şefii DNA şi DIICOT

Directorul FBI, Christopher Wray, s-a întâlnit cu procurorul general, șefii DNA și DIICOT. Aceştia au discutat despre colaborarea dintre investgatorii de la noi şi cei din Statele Unite pentru prinderea celor mai periculoşi infractori. Concret, aceştia vor face schimb de informaţii importante şi se vor concentra pe infracţiunile cibernetice. Mai mult, în viitor, procurorii Direcției Naționale Anticorupție ar urma să fie școliți de agenții FBI.  

de Redactia Observator

la 21.02.2024, 21:47

Vezi și

 Directorul FBI, Christopher Wray, aflat în vizită în România, s-a întâlnit, miercuri, cu procurorul general, cu procurori-şefi de la DIICOT şi DNA, dar şi cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei şi au discutat despre combaterea infracţiunilor de spălare de bani şi cybercrime

”Mihai Paşca, secretar de stat din cadrul Ministerului Justiţiei, a participat la întrevederea pe care directorul FBI, domnul Christopher Wray, a avut-o, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu reprezentanţii Ministerului Public, întâlnire găzduită de procurorul general Alex Florenţa. Agenda dialogului s-a axat pe întărirea cooperării interinstituţionale bilaterale, cu accent pe combaterea infracţiunilor de spălare de bani şi cybercrime, fenomene care dobândesc amploare în România”, anunţă, miercuri, Ministerul Justiţiei, potrivit news.ro.

Mihai Paşca a afirmat că ”acest parteneriat consolidat reflectă angajamentul nostru ferm faţă de combaterea criminalităţii cu precădere a cazurilor de criminalitate transfrontalieră, cu implicaţii pentru ambele state precum şi sprijinul pentru pregatirea şi specializarea celor implicati în aceasta activitate”.

La întâlnire au mai fost prezenţi şi procurorul-şef DIICOT, Alina Albu, şi procurorul-şef al DNA, Marius Voineag.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Directorul FBI, vizită fulger în România. Despre ce a discutat Christopher Wray cu şefii DNA şi DIICOT