Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Directorul unui service al Prestige Limousine din SUA, condamnat după un accident cu 20 de morți. Frânele limuzinei erau defecte, pentru că nu i-a făcut revizia

Șeful unui service al unei firme de închiriat limuzine din New York a fost condamnat pentru ucidere din culpă, după ce una dintre mașini a fost implicată într-un accident cumplit, în 2018. 20 de oameni au fost uciși după ce acesta a neglijat să facă revizia de rutină a limuzinei, fără să știe că frânele erau defecte.  Șoferul nu avea carnet care să-i permită să conducă o astfel de mașină. 

de Redactia Observator

la 18.05.2023 , 10:02

Nauman Hussain, în vârstă de 33 de ani, fostul director de service al Prestige Limousine, riscă acum până la 15 ani de închisoare. Procurorii au spus că bărbatul nu a reușit să facă toate inspecțiile de rutină la limuzina Ford Excursion din 2001, care a provocat un accident cumplit pe străzile din NewYork. După nenorocire, avocații lui au dat vina pe mecanici pentru accident, potrivit BBC.

Tragedia fost cel mai grav accident rutier din America de după 2009, au spus oficialii la acea vreme. În urma coliziunii au murit 17 persoane care mergeau la o petrecere surpriză pentru o zi de naștere, șoferul limuzinei și doi pietoni. După sentința juriului, pronunțată miercuri, ropote de aplauze s-au auzit în sala de judecată.

Frânele limuzinei erau defecte

Articolul continuă după reclamă

„Sunt bucuros că a fost condamnat și cred că primește o pedeapsă pe care o merită, dar nu mă bucur de asta”, a declaratKevin Cushing, care și-a pierdut fiul, Patrick Cushing, în accident. Avocatul apărării Lee Kindlon a spus că clientul său, care urmează să fie condamnat definitiv pe 31 mai, a fost „distrus” de rezultat.

Accidentul a avut loc pe 6 octombrie 2018 în satul Schoharie din nordul statului New York. Martorii au descris momentul îngrozitor în care limuzina a intrat într-o intersecție și a lovit o altă mașină, apoi a pătruns într-o parcare a unui magazin, unde a făcut prăpăd. Printre cei uciși se numără și patru surori din aceeași familie.

Un raport din 2020 al Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor a stabilit faptul că frânele erau defecte. Pe drumul înclinat, mașina a luat-o la vale, atingând în cele din urmă viteza de 160 km/h. Șoferul nu a putut face nimic și a murit alături de alți 19 oameni. Mașina fusese făcută prin tăierea a două mașini și sudarea lor împreună, iar șoferul nu avea permis pentru a conduce un vehicul atât de mare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Directorul unui service al Prestige Limousine din SUA, condamnat după un accident cu 20 de morți. Frânele limuzinei erau defecte, pentru că nu i-a făcut revizia