Antena Meniu Search
x

Copil viu în acte, mort la naştere! Familia unui bebeluş acuză medicii de la Bistriţa pentru moartea copilului lor

Doi părinţi din Bistriţa cer dreptate pentru băieţelul lor. Nicolae a murit după un travaliu de 24 de ore, iar medicii au scris în acte că ar fi avut o suferinţă cardiacă. Părinţii, însă refuză să creadă că fiul lor era bolnav. Au făcut plângere penală împotriva clinicii, după ce au aflat că legiştii i-au făcut necropsia, fără să anunţe poliţia.

Vezi și

Doi părinţi din Bistriţa cer dreptate pentru băieţelul lor. Micuţul Nicolae a murit după un travaliu de 24 de ore, iar medicii au scris în acte că ar fi avut o suferinţă cardiacă. Părinţii, însă, refuză să creadă că fiul lor era bolnav. Au făcut plângere penală împotriva clinicii, după ce au aflat că legiştii i-au făcut necropsia, fără să anunţe poliţia.

Nicolae era averea bunicii. Îl aştepta acasă cu haine şi jucării. Acum, îi aprinde candele în cimitir.

În urmă cu doi ani, pe Narcisa, mama lui Nicolae, medicul ginecolog a trimis-o să nască la o clinică privată, unde lucra fiul lui. Acesta ar fi lăsat-o pe tânără în travaliu 24 de ore. Nu ar fi fost pregătit pentru o operaţie de cezariană, susţine familia.

Nicolae era viu în fişele medicale, cu 24 de ore înainte să se nască.

A murit la scurt timp după ce a venit pe lume, iar legiştii i-au făcut autopsia, fără să anunţe poliţia.

Au scris în acte că băieţelul avea probleme la inimă.

Într-o înregistrare făcută de familie, în salonul unde mama aştepta să-şi ţină în braţe copilul, medicul regretă că n-a făcut cezariana.

O a doua expertiză medico-legală subliniază că moartea bebeluşului s-a putut produce din cauza travaliului prelungit.

Părinţii au făcut plângere la Parchet împotriva clinicii pentru ucidere din culpă şi abuz în serviciu. Procurorul de caz, însă, a închis dosarul.

La cererea familiei, instanţa a redeschis dosarul şi va relua cercetarea penală. Reporterilor Observator, managerul clinicii a refuzat să le ofere un punct de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Copil viu în acte, mort la naştere! Familia unui bebeluş acuză medicii de la Bistriţa pentru moartea copilului lor