Antena Meniu Search
x

Două aeronave C-27J Spartan au aruncat din aer 25 de tone de apă pentru stingerea unui incendiu de pădure în Vâlcea

Incendiul de pădure de pe Muntele Zănoaga Câinenilor, din județul Vâlcea, a fost stins, după ce, timp de două zile, două aeronave C-27J Spartan au aruncat din aer 25 de tone de apă, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 07.08.2022, 21:40

Două aeronave C-27J Spartan au aruncat din aer 25 de tone de apă pentru stingerea unui incendiu de pădure în Vâlcea
- Profimedia

Două aeronave C-27J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor, au efectuat și duminică câte două misiuni în zona montană Muntele Zănoaga Câinenilor, din județul Vâlcea. În cele cinci intervenții efectuate în cele două zile, aeronavele au lansat deasupra zonei de manifestare a incendiilor forestiere 25 de containere cu apă în total (fiecare container având capacitatea de o tonă), potrivit Ministerului Apărării Naționale.

În cele din urmă, incendiul a fost lichidat. Potivit ISU Vâlcea, a fost afectată o suprafață de circa 3 hectare de vegetație, litieră și pădure tânără de conifere. Deocamdată nu se știe cauza izbucnirii incendiului.

Aeronavele precum cele care au acționat pe Muntele Zănoaga Câinenilor aparțin Forțelor Aeriene Române și au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră, în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău. De asemenea, au executat și trei misiuni internaționale - în luna iulie a anului 2018, în Grecia, în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord, și în luna iulie a acestui an, în Slovenia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Două aeronave C-27J Spartan au aruncat din aer 25 de tone de apă pentru stingerea unui incendiu de pădure în Vâlcea