Antena Meniu Search
x

Video Dramele oamenilor care trăiesc în ”ținutul” urșilor din Harghita și Covasna. Aflați duminică, la ora 19, într-un amplu reportaj marca Observator

Oricât de adorabili par, cu urșii nu-i de joacă. Mai ales că atacurile lor au devenit realmente o problemă națională. Nu există zi în care să nu le tulbure viața oamenilor din județe precum Harghita sau Covasna. Dacă unii au scăpat miraculos de sălbăticiuni, alții au rămas mutilați pe viață. Observator se află în aceste zile în ceea ce poate fi numit ținut urșilor. Și vă prezentăm, începând de astăzi, viața oamenilor care trăiesc printre astfel de animale.

de Larisa Bernaschi

la 16.07.2021, 20:49

Vezi și

Urșii s-au mutat de ani de zile din pădure în curtea doamnei Adela. Azi-noapte, animalele sălbatice au reușit chiar să intre-n casă. Doar o minune a salvat-o. ”Poliția a spus că momentan nu poate veni, pentru că cei de aici sunt ocupați. Și vin cei de la Miercurea Ciuc. Atunci a venit salvarea, a stat acolo, dar le era teamă să intre”, a povestit femeia.

Sunt cazuri în care oamenii n-au mai putut evita atacul urșilor. Însă au scăpat cu viață și cu traume psihice și fizice. ”E rău. E rău. Nu am putut să mă căsătoresc cu înfăţişarea asta”, spune un bărbat mutilat de urs.

Autoritățile întârzie să găsească soluții pentru alungarea urșilor din zonele locuite

Apariția urșilor la casele oamenilor sau pe străzi, în zona Harghita, Covasna, a devenit deja o obișnuință. Cu toate acestea, încă autoritățile nu au găsit o rezolvare. Tocmai de aceea oamenii din zonă încep să caute singuri soluții.

Dacă localnicii se luptă cu urşii, turiştii sunt fascinaţi de ei. Atât de tare încât ignoră pericolul.

Cum trăiesc oamenii în zonele unde urşii fac legea aflaţi duminică, la ora 19, într-un amplu reportaj la Observator. Tot atunci vom vedea şi ce soluţii au găsit autorităţile în această luptă recentă om-urs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Dramele oamenilor care trăiesc în ”ținutul” urșilor din Harghita și Covasna. Aflați duminică, la ora 19, într-un amplu reportaj marca Observator