Antena Meniu Search
x

După epidemia pestei porcine, România este pândită de un nou pericol: gripa aviară

Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne cere să luăm de urgenţă măsuri, după ce mai multe focare au fost descoperite la vecinii bulgari.

Vezi și

Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne cere să luăm de urgenţă măsuri, după ce mai multe focare au fost descoperite la vecinii bulgari.

Autorităţile din Constanţa sunt deja în alertă. Îi sfătuiesc pe cei care au raţe şi gâşte să le separe de restul păsărilor, să nu le dea alte furaje decât cele din depozite, să fie atenţi dacă acestea mănâncă, iar în cazul în care descoperă în curte păsări moarte, să ceară analize.

Virusul aviarei, subtipul H5, a fost descoperit în trei locuri din regiunile Plovdiv şi Haskovo din Bulgaria, ultima din ele aflată la 200 de kilometri de graniţa cu Romania. Deja, acolo mii de păsări au fost ucise pentru a împiedica răspândirea virusului şi s-a instituit carantina pe o rază de 3 kilometri faţă de focar. Asta înseamnă că nimeni nu mai are voie să transporte şi să vândă păsări şi ouă.

Ultima dată, gripa aviară a fost identificată la noi, în noiembrie 2016, la păsările sălbatice. Dar situaţia nu a fost la fel de grava ca in 2005, cand a fost epidemie, iar zeci de mii de păsări au fost ucise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » După epidemia pestei porcine, România este pândită de un nou pericol: gripa aviară