Antena Meniu Search
x

Video "Era făcut de doi ani acoperişul". De la ce a pornit incendiul uriaș care a aprins în toiul nopții blocul din Bârlad. Au intervenit inclusiv pompieri aflaţi în timpul liber

Un scurt circuit a provocat un incendiu major într-un bloc din Bârlad în care trăiesc peste 300 de oameni. Toţi locatarii au fost evacuaţi din case în miez de noapte. Focul a pornit de la acoperiş şi a cuprins peste o mie de metri pătraţi. Peste 70 de pompieri au intervenit într-o misiune contracronometru. Vă avertizăm, urmează imagini cu un puternic impact emoţional! 

de Redactia Observator

la 12.06.2023, 13:52

Vezi și

Femeie: Fie-ţi milă, Doamne! Doamne fereşte!

În toiul nopţii acoperişul unui bloc de zeci de apartamente din Bârlad s-a aprins ca o torţă. 200 de persoane s-au autoevacuat, iar alte 120 au fost scoase de urgenţă din case de pompieri. 

Oamenii descriu scene de coșmar:

M-am speriat că am auzit bubuituri. Poc, poc, poc! Tremur toată! 

Pe acelaşi subiect

Ieşiţi afară că arde acoperişul! Şi eu când m-am uitat pe casa scării am văzut podul iluminat! 

Dormeam, da. Am văzut că se auzea pocnind, deci pocnind, pocnind, pocnind. M-am uitat pe geam şi atunci am văzut pompierii. Ne-au bătut la uşă şi am coborât.

Flăcări, ferească Dumnezeu.  Am şi filmat! Coşmar. De coşmar.  Dar cum tremuram, ferească Dumnezeu. Nu vă daţi seama că vâlvătaia era până la cer, până la cer era. 

Suntem nenorociţi pe viaţă, ia uite! 

Peste 70 de pompieri cu 21 de autospeciale au luptat cu focul

A fost o intervenţie contracronometru. Peste 70 de pompieri cu 21 de autospeciale au luptat cu focul. Acţiunea a fost îngreunată de vântul puternic, dar şi de faptul că în pod unde erau depozitate materiale de construcţii nu a existat niciun perete despărțitor. 

Marius Stanciu, purtător de cuvânt ISU Vaslui: La sosirea echipajului de intervenţie incediul se manifesta prin ardere generalizată pe o suprafaţă de aproximativ o mie de mp. 

Din fericire nimeni nu şi-a pierdut viaţa. Un singur bărbat intoxicat de fum a fost transportat de urgenţă la spitalul din Bârlad, dar e înafara pericolului. Însă pagubele materiale sunt mari. Cele mai afectate apartamente sunt cele de la ultimul etaj al blocului. 

Daniel Onofrei, prefect Vaslui: Facem evaluarea, cu cetăţenii care deja au ajuns în apartamentele dumnealor. Vorbesc de cei de la etajul 4, sunt afectaţi de apă, dar atât, numai de apă. 

Cauza incendiului: un scurtcircuit electric produs la un conductor lăsat sub tensiune

Bărbat: Sus e jale, e topit tot! Era făcut de doi ani acoperişul. E apă peste tot, pereţii jilavi, mobilă... bălteşte tot. Apă pe scări, prin apartamente, vă daţi seama. 

Dumitru Boros, primar Bârlad: Se va face o situaţie să vedem ce probleme au oamenii. Dacă vor fi, eu ştiu, nevoite de spaţii de cazare. Vom vedea dacă putem să îi ajutăm şi la acoperiţul care a fost afectat în urma acestui incendiu. 

Pompierii militari au stabilit cauza incendiului. Flacăra a pornit de la un scurtcircuit electric produs la un conductor lăsat sub tensiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Era făcut de doi ani acoperişul". De la ce a pornit incendiul uriaș care a aprins în toiul nopții blocul din Bârlad. Au intervenit inclusiv pompieri aflaţi în timpul liber