Antena Meniu Search
x

Foto Fast-food din Braşov, închis după ce nu a putut demonstra că vinde ciorbe "ca la mama acasă". Ce nereguli au mai descoperit comisarii ANPC

Comisarii Protecţiei Consumatorilor au oprit temporar activitatea unui restaurant din Braşov şi au aplicat firmei de care aparţine acesta amenzi de 20.000 de lei, după ce au constatat mai multe nereguli, printre care şi aceea că nu poate proba prin "studii efectuate în acest sens" că vinde "ciorbe ca la mama acasă".

de Redactia Observator

la 20.05.2024 , 17:19

Comisarii au acordat şi amenzi de 20.000 de lei
Comisarii au acordat şi amenzi de 20.000 de lei

Conform unui comunicat remis, luni, de CRPC Braşov, la un control la fast food "Ciorbe şi Tradiţii", inspectorii au constatat depozitarea necorespunzătoare a preparatelor culinare finite, prepararea alimentelor într-un spaţiu impropriu, fără spaţii pentru prelucrări preliminarii, cu intersecţie de fluxuri salubru cu insalubru, folosirea unor ustensile de bucătărie neconforme (cuţite cu nituri şi mânere de plastic, coş de gunoi fără capac) şi lipsa informaţiilor privind compoziţia preparatelor, declaraţia nutriţională energetică, gramajul şi aditivii alimentari în lista meniu.

Localul vindea ciorbe etichetate ca fiind tradiţionale

De asemenea, reprezentanţii CRPC Braşov au constatat că restaurantul afişează "mesaje comerciale de tipul "Ciorbe a la mama acasă, făcute după reţete tradiţionale şi servite în cele mai mari porţii din Braşov", fără a putea fi probate - operatorul economic neputând prezenta un studiu efectuat în acest sens".

Articolul continuă după reclamă

În urma acestor abateri constatate, comisarii au aplicat trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 20.000 de lei, au oprit definitiv de la servire produsele neconforme şi au oprit temporar prestarea de servicii până la remedierea deficienţelor, se precizează în comunicatul citat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Evenimente » Fast-food din Braşov, închis după ce nu a putut demonstra că vinde ciorbe "ca la mama acasă". Ce nereguli au mai descoperit comisarii ANPC