Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Cauza morţii în cazul muncitorilor de la Ibăneşti. Un pompier a fost salvat la limită, după ce a leşinat lângă fosă

Val de suspiciuni dupa tragedia de la fabrica de lactate din Botoşani, unde au murit patru oameni! Primul angajat care a fost trimis să cureţe fosa ar fi lucrat la negru, iar firma a încercat, după moartea lui, să-i înregistreze contractul de muncă antedatat. Există şi un supravieţuitor: un pompier voluntar care a încercat să intre în bazin pentru a-i salva pe cei patru. A leşinat în câteva zeci de secunde şi a fost tras la suprafaţă. A făcut o mărturia tulburatoare!

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 25.06.2024 , 19:23

În fosa morţii, adâncă de şapte metri, şi-au găsit sfârşitul patru oameni. Un pompier voluntar al comunei, rudă cu una dintre victime şi vecin cu o alta, ar fi putut avea aceeaşi soartă. A scăpat miraculos.

"M-am asigura eu cu o funie şi mi-am dat drumul. Erau toţi în apă, erau înecaţi, patronul stătea în picioare. Maxim un minut, atât am stat. Le-am zis oamenilor de acolo, de afară, să mă tragă că nu mai stau, nu mai pot să rezist. Şi apoi nu am mai ştiut şi am leşinat", a povestit cu groază Costel Purice, supravieţuitor.

Cocktail-ul mortal de substanţe din bazin

Vezi și

Cocktail-ul mortal de substanţe din bazin: monoxid de carbon, acid sulfuric şi amoniac, a fost potenţat de temperaturile ridicate, în jur de 30 de grade.

Pe acelaşi subiect

Fosa a fost golită în ziua respectivă cu ajutorul unei pompe mobile. Imediat după, primul bărbat a intrat pentru a curăța bazinul de decantare, la îndemnul administratorului fabricii. În doar câteva minute, alţi patru bărbaţi l-au urmat în fosa plină de gaze toxice în încercarea disperată de a se salva unul pe altul.

"Tatăl meu a fost trimis prima persoană. A intrat acolo mai mult obligat. Toată ziua l-a stresat să meargă să repare o garnitură acolo. Îl ameninţă că îl dă afară", a declarat fiul unuia dintre bărbații morți.

Acuzaţiile curg după cel mai grav accident de muncă din ultimii 25 de ani

Patronul firmei a ajuns conştient la spital, însă a murit în mâinile medicilor. La necropsie s-a descoperit că victimele au suferit un edem pulmonar.

Acuzaţiile curg după cel mai grav accident de muncă din ultimii 25 de ani. Surse din anchetă spun că angajaţii au fost trimişi în bazinul cu apă reziduală fără echipament de protecţie. Iar unul dintre cei decedaţi lucra la negru. După tragedie, firma ar fi încercat să acopere neregulile.

"Am constatat că una dintre victime, cel care ar fi fost primul care a intrat în acea fosă, contractul individual de muncă a fost transmis imediat după incident. Niciunul dintre ei nu aveau în fişa postului asemenea atribuţii", potrivit inspectorului șef ITM Botoșani, Daniela Lozneanu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar şi Poliţia, au ridicat mai multe camere de supraveghere pentru a reface filmul tragediei.

Cei trei angajaţi ai fabricii de lactate vor fi înmormântaţi la sfârşitul săptămânii. Familiile lor vor primi un ajutor financiar din partea autorităţilor locale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Cauza morţii în cazul muncitorilor de la Ibăneşti. Un pompier a fost salvat la limită, după ce a leşinat lângă fosă