Antena Meniu Search
x

Video Filmul incidentului din Cartierul Francez, unde un Mercedes aproape nou a luat foc din senin: "De sub torpedou curgea plastic topit şi ardea"

O maşină scumpă, de fabricaţie germană, a luat foc din senin astăzi în faţa unui bloc din selectul Cartier Francez. Şoferul o lăsase cu motorul pornit şi coborâse să şteargă geamurile, când a văzut flăcări sub capotă. Şi mai bizar, la o oră după ce pompierii au stins incendiul violent, resturile automobilului s-au aprins din nou. Anchetatorii nu aflat încă de ce.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 21.11.2022, 20:32

Vezi și

Mașina de 150.000 de euro care a ars ca o torţă în această dimineaţă pe strada Aron Cotruş din Cartierul Francez al Capitalei este un Mercedes Benz S Class din 2017. Număra doar 100.000 de kilometri în bord şi nu avea nicio problemă tehnică. Tocmai ce ieşise impecabilă din service în urmă cu două zile. Înainte ca flăcările să izbucnească, şoferul pornise maşina ca să-i încălzească motorul.

Filmul incidentului din Cartierul Francez

Șoferul maşinii: A început să iasă fum de la roata dreaptă faţă, am deschis uşa din dreapta. De sub torpedou curgea plastic topit şi ardea. Pur şi simplu cu cârpa udă am dat să sting. 

Un paznic de la un liceu din apropiere şi mai mulţi vecini au venit cu stingărotare în speranţa că vor potoli vâlvătaia. Însă focul s-a propagat rapid şi a afectat blocul de locuinţe de alături, din care şapte persoane au fost evacuate. O cameră dintr-un apartament a fost complet distrusă.

Pe acelaşi subiect

Reporter-locatară: Eraţi acasă când s-a întâmplat?

- Da, de abia ne treziserăm. Făceam micul dejun şi am observat flacăra. Ne-am panicat foarte rău. Ne-am adăpostit în ultimul dormitor, am pus prosoape la uşi ca să nu intre fumul. M-am simţit cu viaţa pusă în pericol.

Pompierii au intervenit la faţa locului cu patru autospeciale. Au stins flăcările şi au plecat. Nu a trecut mult timp, însă, iar focul s-a reaprins în partea din spate a maşinii.

Șoferul maşinii: Am văzut la un moment dat că din spate, de pe mijloc ieşea ca un fel de abur. Era mai consistent. Şi când am dat cu o ţeavă, apa care era a picat pe tablă şi a început să sfârâie. În apa care era jos se oglindeau flăcările cum picau de sub maşină. Am luat două găleţi cu apă şi am început să arunc pe aici. Am sunat din nou la pompieri.  

Anchetatorii încă nu au găsit o explicaţie plauzibilă care ar fi putut duce la incendierea maşinii. Specialiştii, în schimb, spun că cel mai probabil ar fi vorba de un scurt circuit la instalaţia electrică.

Cătălin Pretruţ, mecanic auto: Majoritatea cauzelor de incendiu la maşini sunt pe partea eletrică. Din cauza unui scurt. Cabluri trase pe lângă motor, pe motor, materiale slabe, probabil.

Ionuţ Tudor, inginer inspector ITP: O instalaţie electrică artizanală, becuri care nu sunt omologate adică a o putere mai mare decât cea prevăzută pentru folosire, de la panoul e siguranţe, partea de baterie.

 Polițiștii încă nu au găsit o explicație plauzibilă pentru aceste incidente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Filmul incidentului din Cartierul Francez, unde un Mercedes aproape nou a luat foc din senin: "De sub torpedou curgea plastic topit şi ardea"