Antena Meniu Search
x

Video Fost pompier din Iași, condamnat definitiv la închisoare cu executare: 5 ani după gratii, pentru tentativă de omor

Fostul purtător de cuvânt de la ISU Iaşi, care a atacat doi tineri într-un club, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, cu executare. Totul s-a întâmplat în urmă cu 6 ani, iar procurorii l-au acuzat pe fostul pompier de tentativă de omor. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 14.09.2023, 14:39

Vezi și

În momentul în care au dat verdictul, judecătorii au vorbit în motivarea acestei decizii depre faptul că, pe tot parcursul procesului, pompierul ar fi avut o atitudine ostilă cu privire la cei pe care i-a atacat. A susținut tot timpul că nu este vinovat și că, de fapt, aceia sunt agresorii, spunând că el doar s-a autoapărat. În același timp, ar fi fost contradictoriu în declarațiile sale, ceea ce i-a făcut pe judecători să ia această decizie. 

Ar fi încercat de-a lungul procesului, de asemenea, să ceară schimbarea încadrării, pentru a primi o pedeapsă cu suspendare, lucru care nu s-a întâmplat.

Pe lângă condamnarea la 5 ani de închisoare cu executare, bărbatul este și bun de plată. El trebuie să-i dea unuia dintre cei pe care i-a atacat suma de 5.000 de euro.

Fostul purtător de cuvânt de la ISU Iaşi, 5 ani de închisoare după ce a atacat cu o sticlă spartă doi tineri

Totul s-a întâmplat în vara anului 2017, atunci când, după ce a petrecut o seară în club, împreună cu un prieten, ar fi pornit un scandal, luându-se de doi tineri, spunându-le că nu îi place cum arată aceștia. Ulterior, ar fi continuat scandalul în afara clubului, ar fi luat la un moment dat o sticlă, pe care a spart-o și cu aceasta i-ar fi atacat pe cei doi. Unuia dintre tineri i-a provocat răni grave, mai multe tăieturi adânci în zona gâtului, ceea ce i-a făcut pe judecători să îl condamne acum la 5 ani de închisoare, pentru tentativă de omor.

Pe tot parcursul procesului, pompierul a avut mai întâi un an de concediu fără plată, iar mai apoi a intrat în concediu de creștere a copilului. În momentul în care se va termina acest concediu, pe baza deciziei tribunalului, cel mai probabil i se va desface și contractul de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Fost pompier din Iași, condamnat definitiv la închisoare cu executare: 5 ani după gratii, pentru tentativă de omor