Antena Meniu Search
x

Video Fostele unități militare sunt acum o ruină. În Mehedinți, unele clădiri au ajuns adăposturi pentru câinii comunitari

Cu un război la graniţele ţării şi într-un scenariu de reintroducere a stagiului militar obligatoriu, o mare parte din tineri nu ar avea unde să fie cazaţi şi instruiţi. Fostele unităţi militare, devenite între timp inactive, au fost uitate de autorităţi şi sunt acum adevărate ruine. În judeţul Mehedinţi, spre exemplu, unităţile din Turnu Severin și Vânju Mare se află în stare avansată de degradare: au căzut gardurile, iar clădirile sunt pe punctul de a ceda. 

de Redactia Observator

la 20.04.2024, 11:16

Vezi și

La începutul anilor 2000 în judeţul Mehedinţi existau nu mai puţin cinci unităţi militare.

Unitate militară, adăpost pentru câinii comunitari

La Drobeta Turnu Severin, o parte din unitatea militară de odinioară deserveşte astăzi Poliţiei de Frontieră, iar altă parte a ajuns... adăpost pentru câinii comunitari.

Valeriu Pera, colonel în rezervă: Toate s-au restructurat, s-au desfiinţat. Baza materială este la pământ. Unele clădiri au fost predate primăriilor, altor instituţii şi entităţi publice. Fizic, unele dintre ele nu mai există şi este foarte greu.

Ioan Ciochină, colonel în rezervă: Singura şansă este că acum, vedeţi şi dumneavoastră, că se plăteşte. Militari angajaţi pe bază de contract, luptători care se duc prin teatrele de operaţiuni.

Situaţia este cu atât mai dificilă cu cât, în ultimul timp, românii au început să se teamă de posibilitatea izbucnirii unui război. Astăzi, fostele unităţi ale armatei au intrat în circuitul administraţiilor publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Fostele unități militare sunt acum o ruină. În Mehedinți, unele clădiri au ajuns adăposturi pentru câinii comunitari