Antena Meniu Search
x

Video Fostul edil al Timişoarei, Nicolae Robu, audiat la DNA în dosarul angajărilor fictive din primărie

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a fost audiat la DNA, în calitate de martor, în dosarul angajărilor fictive din primărie, de pe vremea în care era în funcţie. De anul trecut, fosta şefă de la Resurse Umane din Primărie este cercetată penal pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals. În luna august, alte două angajate ale primăriei au fost condamnate la câte un an de închisoare după ce au recunoscut că fosta şefă de la Resurse Umane le-a pus să falsifice lucrările de concurs pentru cinci candidaţi.

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 21:48

Vezi și

Reprezentanţii USR anunțaseră, pe 19 august, că două angajate ale Primăriei Timişoara, cercetate de DNA pentru implicarea într-o schemă de fraudare a concursurilor de angajare, au încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Acest lucru vine după ce primarul Dominic Fritz a depus o plângere împotriva unei reţele de fraudare a concursurilor pentru posturi în Primăria aflată, pe atunci, sub administraţie PNL.

Potrivit comunicatului de presă al USR, concursurile erau trucate de unul dintre pilonii administraţiei liberale Robu, Rodica Aurelian, fosta şefă a resurselor umane din Primărie. Unul dintre beneficiari a fost Florin Răvăşilă, consilierul personal al fostului primar, ajuns mai apoi, prin această schemă penală, director al Direcţiei de Patrimoniu.

„Nimeni niciodată nu trebuie să afle”, asta îi spunea Rodica Aurelian unei angajate pe care a determinat-o să o ajute să fraudeze concursuri de angajare, potrivit news.ro.

Corupție în Primăria Timișoara, cât timp Nicolae Robu era edil

„Pe timpul administraţiei Nicolae Robu, corupţia colcăia în jurul fostului primar. El nici nu vedea, nici nu auzea nimic. A fost nevoie de schimbarea administraţiei şi de o plângere la DNA făcută de noul primar, Dominic Fritz, pentru ca reţeaua de angajări pe pile din Primăria Timişoara să fie destructurată”, a afirmat senatorul USR de Timiş Raoul Trifan, potrivit sursei menţionate.

Potrivit acestuia, „imaginea care se conturează despre PNL Timiş este una de reţea mafiotă, pusă pe devalizat bugete publice şi angajat pe pile. Caracatiţa penelistă controla tot în primăria lui Nicolae Robu, iar acum face la fel în Consiliul Judeţean al lui Alin Nica. Probabil că şi acolo va fi nevoie de o schimbare a administraţiei pentru ca timişenii să afle despre ilegalităţile care au loc”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Fostul edil al Timişoarei, Nicolae Robu, audiat la DNA în dosarul angajărilor fictive din primărie