Antena Meniu Search
x

Fum în camera unei turbine de la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunţul Nuclearelectrica

Fum la Unitatea 2 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Nuclearelectrica a anunţat că un compresor de aer de serviciu a început să scoată fum, fără a lua foc. Nu a fost precizat cauza. Pompierii au fost solicitaţi să intervină şi au transmis că nu a fost afectată integritatea centralei. 

de Redactia Observator

la 06.02.2024, 20:10

Vezi și

"SN Nuclearelectrica SA anunță că în după-amiază zilei de 6 februarie 2024, un compresor de aer de serviciu, din partea clasică (nu cea nucleară) a Unității 2 CNE Cernavodă a declanșat și a degajat fum (fără foc), fără impact asupra securității nucleare și personalului Unității 2 CNE Cernavodă.  În prezent, echipamentul este izolat și se fac investigații pentru identificarea cauzei. Degajarea de fum nu a avut impact asupra securității nucleare și asupra producției, Unitatea 2 funcționînd la putere nominală și în parametri normali", a transmis compania.

Fum în camera unei turbine la Unitatea 2 CNE Cernavodă. Au fost chemaţi pompierii

Pompierii au fost solicitaţi să intervină, marţi, la Unitatea 2 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă pentru scoaterea fumului din camera unei turbine. "Echipajele de intervenţie au evacuat fumul din încăperea care se află într-o clădire conexă centralei. Nu este afectată integritatea centralei. Nu au fost raportate victime. Se acţionează pentru identificarea sursei fumului", a transmis sursa citată.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au fost sesizaţi că era fum în camera unei turbine la Unitatea 2 CNE Cernavoda La faţa locului s-au deplasat două echipaje cu apă şi spumă. "Fumul a fost evacuat. Se cercetează cauza fumului", au precizat reprzentanţii ISU Dobrogea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Fum în camera unei turbine de la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunţul Nuclearelectrica