Antena Meniu Search
x

Video Generalul Virgil Bălăceanu, despre decizia lui Putin de a invada: "Este un act absolut iresponsabil"

Virgil Bălăceanu, general în rezervă și fost comandant al brigăzii multinaționale din sud-estul Europei, a analizat în platoul Observator situația din Ucraina, după primele bătălii duse de la începutul invaziei. Militarul consideră că decizia de a ataca este una "suicidară" pentru Vladimir Putin, care a pus poporul rus în poziția unui popor agresor.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 20:15

Vezi și

Alessandra Stoicescu: Ați fost foarte aproape de MApN. La ce vă așteptați în următoarele 12 ore?

Virgil Bălăceanu, general în rezervă: Ar trebui în primul rând să ne facem împreună o imagine, spunem noi militarii o imagine operațională, și lucrurile deschise sugerează un atac cu rachete, cel mai probabil cu rachete de tip Iskander. De altfel, Federația Rusă a discolat din cele 9 din cele 12 brigăzi Iskander în apropiere de Ucraina și Belarus. Asistăm, de asemenea, la un schimb de focuri mai intensificat, de mortiere, de artilerie, am văzut formațiuni de elicoptere la linia de contact din Donbass. Zona cea mai vizată care se profilează la ora actuală este Mariupol. Ar exista și o explicație. Putin, care rămâne impredictibil și comite acte din punct de vedere al viitorului său abosolut suicidare, internațional și la nivelul poporului rus, poporul rus devine un popor agresor. El este un președinte care decide o agresiune militară fără niciun motiv, fără casus belli. 

Virgil Bălăceanu, general în rezervă: Rămân toate zonele amenințate, pentru că rachetele au fost folosite pe mai multe direcții. Aceasta ar însemna că armata ucraineană trebuie să rămână în poziții. Este greu să realizezi o manevră pentru a întări apărarea pe direcția Mariupol.

Poporul rus devine un popor "agresor", consideră militarul

Alessandra Stoicescu: Ce urmărește Vladimir Putin?

Virgil Bălăceanu, general în rezervă: Cred că numai un control psihologic ar putea spune. Este un act absolut iresponsabil. Asta va însemna un stigmat asupra poporului rus. Un popor care în istorie a făcut o măreție din marile bătălii de apărare devine un agresor. Este greu de știut ordinele pe care le-a dat generalilor. Ne putem aștepta la o acțiune pe direcția Mariupol, dar ne putem aștepta și la o agresiune generalizată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Generalul Virgil Bălăceanu, despre decizia lui Putin de a invada: "Este un act absolut iresponsabil"